уторак, 7. октобар 2014.

ENIGMATSKI PODMLADAK




Piši Krsta Ivanov
U okviru ovogodišnjeg programa Dečje nedelje, početkom oktobra, u Narodnoj biblioteci u Boru, na Dečjem odeljenju, organizovano je „Takmičenje u rešavanju enigmatskih zadataka“ za učenike šestog i sedmog razreda. Ovoga puta, da učestvuju na ovom takmičenju, čast je pripala učenicima OŠ „Petar Radovanović“ iz Zlota. U organizaciji Biserke Janošević, bibliotekar Narodne biblioteke Bor, ogranka „Milan Popović“ u Zlotu, došlo je 15 učenika. Takmičenje je održano 06. oktobra, sa početkom u 18,00 časova. Za 60 minuta, svoje umeće u rešavanju ukrštenih reči, anagrama, osmosmerke i ispunjaljke, učenici su ispoljili na zavidnom nivou. Nakon pregleda zadataka, učenice su bile uspešnije i kao nagradu u vidu članske karte biblioteke za godinu dana dobile su: Kristina Petrikić, Milica Gušlješević i Milica Pastronjević. Enigmatske zadatke uradili su Krsta Ivanov i Radomir Matić.
Ovakav vid saradnje samo je nastavak od ranije. Na ovaj način želimo da „tajne“ enigmatike približimo najmladjima, potencijalnom enigmatskom podmlatku.
Enigmatski klub „Bor“ posebnu zahvalnost duguje Vesni Jovanović, biblioteklaru Dečjeg odeljenja Narodne biblioteke u Boru, na čiju inicijativu i organizaciju je došlo do ovog takmičenja. Obostana je želja da se ovakav vid saradnje nastavi i proširi, da se takmičenja organizuju i u školama van Bora. Samo takmičenje propratile su lokalne televizije.
 

6 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Ovakve vijesti me baš-baš-baš obraduju! Svaka čast.

Mišo је рекао...

Svaka čast drugari! Vas enigmatska euforija, od 14. SES-a, izgleda, još drži!

Анониман је рекао...

NASTAVITI SA RADOM MAKAR JEDNOM MESEČNO DOK IH DRŽI VOLJA! POZDRAVLJAM AKCIJU!
NIKOLA ČD PEŠIĆ

Belirac је рекао...

Putujući na Borsko jezero samo sam prošao kroz Zlot i slikao se uz tablu s imenom mjesta. Žao mi je što nije bilo vremena za detaljnije razgledanje. Možda jednog dana...

Belirac је рекао...

Čestitam Krsti i Radetu što nastavljaju enigmatske aktivnosti. Izgleda da Zloćani imaju neka neobična prezimena...

Slavko Bovan је рекао...

Ovakve akcije valja podržati!