четвртак, 2. октобар 2014.

POZIV KVIZAŠIMA

Piše: Kosta Željski


4. ŠAMPIONAT SRBIJE U KVIZINGU
Драги пријатељи,
са задовољством вас обавештавам да ће се у суботу, 18. октобра, по четврти пут одржати Шампионат Србије у квизингу. Поново ће домаћин такмичења бити Основна школа "Ђура Јакшић", јер се испоставило да су ресурси ове установе у потпуности расположиви за неометану организацију оваквог формата надметања.
Шампионат ће, као и сваке године садржати неколико сегмената, кроз које ће такмичари проћи, како би се пласирали у супер-финале. Први сегмент је КВАЛИФИКАЦИОНИ ТЕСТ, рађен према препознатљивој шеми Светске Квизинг Асоцијације: 8 тематских целина по 30 питања. За разлику од Светског првенства, овде ће се тестови радити у три трећине и то следећим редоследом:
1. СВЕТ, ЗАБАВА, КУЛТУРА, СПОРТ
2. МЕДИЈИ, ЖИВОТНИ СТИЛ, ИСТОРИЈА, НАУКА
3. ТЕСТ ИЗНЕНАЂЕЊА - МИКС ТЕМАТСКИХ ОБЛАСТИ
Свака трећина се ради по 45 минута.
Коначан пласман такмичара се одређује простим збиром тачних одговора из свих 8 области. Након квалификација, ОСАМ најбоље пласираних такмичара настављају надметање у сегменту ЕЛИМИНАЦИЈА. Овај сегмент се састоји из три динамичне игре, а након сваке од њих од даљег такмичења се опраштају по два (до тада најлошије пласирана) такмичара. У завршном сегменту, СУПЕРФИНАЛУ, састају се два најсналажљивија такмичара, а након ове игре сазнаћемо име коначног победника.
Пријава учешћа такмичара се подноси путем СМС-а на број 0607109461, или путем мејла zeljskikosta@yahoo.com, или поруком у инбокс на ФБ, или лично, или слично... Крајњи рок за пријаву је недеља, 12. октобар. Котизација по учеснику износи 500 динара и уплаћује се путем ПОСТ-НЕТ уплатнице на горе наведени број мобилног телефона. Све што би вас још занимало, а да је у вези наступајућег Шампионата, слободно питајте.
У сваком случају,
ДОБРОДОШЛИ У ПЕРЛЕЗ!

Нема коментара: