недеља, 2. новембар 2014.

NOSTALGIJA (331)

Slavko, Marija i Hajro u redakciji "Orbisa" 1989. godine.

5 коментара:

Анониман је рекао...

Ko je slikao, Vojo, Riki ili neko treci. Za njih dvojicu znam gdje su, za Mariju ne, bili smo u kontaktu prije 15-ak godina. Kakav je to veliki papir na stolu?

HH

Saša је рекао...

Liči na kartu sa zakopanim blagom:)

Slavko Bovan је рекао...

Ne znam ko je slikao, ali bih se kladio na Voju.

Slavko Bovan је рекао...

Na stolu je multipraktični karton koji je služio da se po njemu žvrlja (telefonski brojevi, poruke, pojmovi koje treba provjeriti...) da štiti sto da ga ne iskasapim skalpelom, da se zgužva i baci kada odsluži svoje, ...

Анониман је рекао...

Vojo ti je u Beogradu, mogu ti poslati adresu pa mu se javi, bice mu drago.

Sjecam se tek nekih detalja, svog uvijek neurednog stola (kako tada tako i sada), u stvari bila su to 2-3 stola spojena u jedan ogromni, bilo je i prostora i namjestaja vishe nego smo uistinu trebali. Na povrshini do prozora sam imao staklo na kome sam montirao neke strane, crtao bushmane... Nedavno sam u Sarajevu od Emira dobio kutiju starih brojeva (Kviz, Orbis i josh poneka izdanja), sad kad prelistavam nadjem iznenadjujuce stvari (i dobre i loshe), tesko je imati pravi osjecaj o kvalitetu, valjalo bi uporediti sa drugim izdanjima iz tog vremena. Ono sto je sigurno - bilo je dobrih radova, saradnicka ekipa je bila vrlo solidna, koncept je imao znacajne inovacije, uloga Orbisa u unapredjenju tretmana i razvoju enigmatike je bila izuzetno pozitivna...no bilo je i puno otaljavanja, a i neurednosti u pripremi i stampi, greshaka i sl. Generalno, vrlo pozitivno plus krasna sjecanja. Bilo je to fantasticnih 9.5 godina.

Hajro