субота, 1. новембар 2014.

SAJAMSKA SUSRETANJA

Štand "Alme", 28.10.2014.
Piše: Aco Janković
Не желим да умањим Јованову заслугу за уобличавање окупљања на Сајму књига, али...
Пре неких 3-4, можда и 4-5 година на неком енигматском скупу , неко је позвао присутне да посете предстојећи сајам, односно штанд Алме. Тада сам предложио да то буде среда, у толико и толико сати... Имам слику пред собом тог договарања, али ме буни  чињеница што се то догодило у Шаховском савезу,  а тамо је окупљање у фебруару-марту!? Што се не запише, није се ни догодило, па можда негде у папирима и нађем потврду ове моје неубедљиве приче.
Зато би и други учесници овог скупа и каснијих окупљања на сајму могли да помогну у реконструкцији.
Окупљање је постало традиција, и била би штета да чланак оде у Старије постове.
Ацо Јанковић.

5 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Ovo se pokazalo kao dobra ideja. Treba se potruditi da se ideja dodatno razradi.

Slavko Bovan је рекао...

Da, i ranije je bilo susretanja enigmata na Sajmu. ve je počelo od štanda kolege Otaševića, izdavača enigmatskih knjiga broj jedan u ovom dijelu svijeta. Ipak, ranije je akcenat bio na okupljanju beogradskih enigmata, a Enigmatski sajam (na sreću) poprima drugu dimenziju.

Slavko Bovan је рекао...

Na ovoj fotografiji su: Miroslav Lazarević, Duško Lazić, Boris Nazansky, Karlo Vereb, Stanko Žugić, Dragana Milić, Dragan Ristić, Momir Paunović, Vladimir Šarić, Miroslav Živković, Danica Stojimirović i Momir Vućenović.(Foto: Ero)

Mišo је рекао...

Treba pozdraviti svako okupljanje enigmata!

Aco Janković је рекао...

У Гласнику ЕСС бр. 26 (фебруар 2010.) на странама 28. и 29. су чланак и фотографије о посети сајму која је била у среду 28. октобра 2009.године.
У Гласнику ЕСС бр. 28 (новембар 2010.) на странама 33. и 34. су чланак и фотографије о посети сајму која је била у среду 27. октобра 2010.године.

Ацо Јанковић