уторак, 17. новембар 2015.

EVERGRIN (456)

Kviskoteka 181, 27.03.1998.
(Prilog: Jovan Nedić)

5 коментара:

Marko Mihaljević је рекао...

nije ispunjeno:
Marisa TOMEI/ELNA, Kiki DEE/ŠEGO, JEAN GIONO

Belirac је рекао...

Taj donji desni dio očito je pretežak i za većinu odgonetača nerješiv. Kad sam 1998. rješavao tu križaljku, mogao sam pogađati slova ili tražiti na internetu, ali sam ipak ostavio prazna ona polja za koja nisam bio siguran što u njih dolazi.

Marko Mihaljević је рекао...

Marisa TOMEI je poprilično poznata, dok se slažem sa Jovan kod ostalih pojmova iako sam upoznat s pojmovima KIKI DEE i JEAN GIONO. Nekoliko puta sam ih uvrstio u križaljke, ali za prosječnog rješavača su većinom nepoznati :)

Mandrak је рекао...

Mislim da je Kiki Di više poznata nego nepoznata. Marisa Tomej je krajem devedesetih bila u špicu, i mada nije zvezda kao Šeron Stoun ili Kim Bejsinger, većina opšte populacije koja je iole zainteresovana za Holivud zna za nju.

Анониман је рекао...

Marisa možda nije zvijezda kao Sharon ili Kim ali je sigurno bolja glumica, čak oskarovka. Inače, teško je prigovoriti Ćavaru za nerješivost, ne postoji sastavljač koji voli rješavače kao on. Izbor glavnih riječi u križaljkama (i u ovoj) mu je fantastičan, pa zato ima neko crno polje više. Ono što natječaji ne trpe to su ET, ZI, UČ i UI u sredini križaljke... Pozdrav, Pero