среда, 27. јануар 2016.

REŠAVANJE REBUSA

Na ovom mestu (po tradiciji) 27. JANUARA održava se takmičenje u rešavanju rebusa koje je sastavio Dejan Minić. Takmičenje će biti podeljeno u dve faze. Prva faza će trajati od 18:00 do 21:30 u kojoj će rešavači imati kao pomoć samo broj slova u rešenju. U drugoj fazi, od 21:30 do 23:00, biće data još jedna pomoć, broj slova u frazi, ali će se za svako rešenje dobijati 50% poena od osnovne vrednosti. Svaki od 18 rebusa ima početnu vrednost od 10 poena.
Takmičari će imati pravo da pošalju po jedan set rešenja za svaku fazu, ali će u drugoj fazi biti dozvoljeno slati eventualne ispravke rešenja iz prve faze.
Rešenja rebusa treba slati na slavkobovan@yahoo.co.uk. Biće dozvoljeno maksimalno kašnjenje od 5 minuta, s tim što će se za svaki minut kašnjenja dobijati 1 negativan poen. Rešenja se mogu slati i na drugu adresu koju vidite u levom stupcu ili SMS na telefon 063-89-41-064.
 
Pobednik takmičenja je rešavač sa najviše osvojenih poena, a u slučaju da dva ili više takmičara imaju jednak broj poena, onda će presuditi veći broj poena u prvoj fazi. Ako i tad bude izjednačeno onda će se uzimati u obzir vreme prijema prvog seta rešenja.
 
Svaki od zadatih rebusa trebalo bi da ima jedinstveno rešenje. Domaćin takmičenja priznaće neko alternativno rešenje samo ako zadovoljava visoke standarde.

   
Pozivam sve posetioce ovog bloga da se uključe u ovo takmičenje kako bismo masovnošću takmičenje učinili zanimljivijim.
Najbolji rešavač biće nagrađen knjigom, a u zavisnosti od broja učesnika, moguće je da se dodele još neke nagrade.

11 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Ovu fotografiju čuvam dugo (baš dugo) specijalno za ovu priliku!

Dejan Minić је рекао...

U sunce ti žarko, potpuno sam zaboravio na ovu sliku. Ovako ja sastavljam rebuse na letovanju, nakon dosta ića i pića:)

Slavko Bovan је рекао...

...a najbolje rebuse sastavljaju LJUDI U NARANDŽASTOM :)

Dejan Minić је рекао...

Da kažem i ja koju, kao autor rebusa.

Dakle, biće ukupno 18 rebusa, od toga 4 povratna, 2 obratna, 1 rogoskok, a ostali su klasični. Mislim da rebusi nisu previše teški, da su zajedno gledano interesantna kolekcija i ono što je najvažnije (održao sam obećanje) nema muke sa prepoznavanjem ličnosti. Zato će rešavači morati da prepoznaju životinje, biljke, predmete ili određene radnje iz rebusa i nadam se da ću im rešavanjem priuštiti zadovoljstvo koje sam i ja osećao dok sam ih sastavljao.

Vidimo se u sredu! Pozdrav svima!

Slavko Bovan је рекао...

...i što je više učesnika, nama je draže.

Ilija Đurković је рекао...

O, ne! Biljke su puno gore od ličnosti! :)

Slavko Bovan је рекао...

Bane Nikić na svom blogu najavio ovo takmičenje. Zahvaljujem!

Бранислав Никић је рекао...

Слажем се са Илијом да су биљке горе од личности. Сада ћу морати да тражим помоћ од жене!

IlijaO је рекао...

Rješenje rebusa je PREKI STANAR!

Dejan Minić је рекао...

Bane, pusti ženu da uživa, neće ti biti potrebna njena pomoć. Ima samo par opšte poznatih biljaka i tu neće biti problema. Morao sam malo da zaplašim Iliju, on ih posebno voli:)

Slavko Bovan је рекао...

Nadam se velikom broju učesnika.
Posebno apelujem na one koji misle da će narušiti svoj ugled i reputaciju ako prijave samo 6-7, ili 5-6, ili 3-4, ili 1-2 rešenja da ipak pošalju onoliko koliko su rešili. Nikoga ne bičujemo ako bude nisko na tabeli. Igramo se!