субота, 28. јануар 2017.

NOVI BLOG

Mladen Marković je pokrenuo blog Enigmatika za decu.
Blog se nalazi na OVOJ ADRESI.

4 коментара:

Mandrak је рекао...

Zahvaljujem na objavi.

Enigmatika za decu je na internetu vrlo tražena (zapravo, najtraženija, uz "ukrštenice za štampanje"). Takođe, moja slučajna i namerna iskustva gotovo stopostotno govore u prilog tezi da mnogi roditelji smatraju da bi /adekvatni/ enigmatski sadržaji bili od koristi njihovoj deci (mislim da sam nekada pisao o tome).

Dakle, ovaj blog je nastao sa ciljem da popuni tu prazninu u enigmatskom internet prostoru. Ne očekujem veliki odziv, bar ne skoro, ali verujem da će vremenom interesenti naći put do bloga, jer će ih pretraživač nesumnjivo tamo upućivati (zbog samog naziva, a onda i zbog priloga koji će uskoro biti dostupni u gemneralnoj pretrazi).

Nadam se da ćete uzeti učešće kao autori. Planirao sam da svakoga dana izbacujem po jedan post, pa oni koji žele u neograničenim količinama mogu slati enigmatske priloge svih vrsta, prilagođene deci od 8 do 14 godina. Dok se ne pojave klinci koja će pratiti blog, zadatke možete rešavati i vi (a ako ste u mogućnosti, bilo bi dobro da u svojoj sredini obavestite potencijalne pratioce). :) A možete i komentarisati, samo vodite računa da ono što pišete bude primereo ciljnoj grupi.

Kao što ste verovatno videli, u izradi je i mesečni e-časopis. U principu, mogu i sam da ga izradim, ali voleo bih kada bi više autora učestvovalo. Od odziva zavisi broj strana (ako se niko ne javi, sam imam oko 20).

Taj e-časopis će, po planu, zainteresenti moći da kupe. Procedura je jednostavna: čovek se javi, izvrši uplatu tj. pretplatu za naredne brojeve (najmanje 3, jer zaista nema smisla drugačije) i dobija na mejl e-časopis svakog 10. u mesecu. Cena je bukvalno simbolična i predstavlja donaciju koja ide koristi (i) samom donatoru, jer će novac koji (eventualno) budemo prikupili (ako išta prikupimo) biti potrošen u enigmatske svrhe, opet u vezi sa enigmatikom za decu (ali o tom potom). U narednih mesec-dva se ne može očekivati navala, ali kasnije bi broj pretplatnika (uz vašu pomoć) mogao da raste.

Hvala svima koji podržavaju ovu ideju.

Slavko Bovan је рекао...

Čim malo "prodišem" poslaću nešto. Za sada nemam vremena ni za šta.
Do ponedeljka (nedelje uveče, dakle za 24 sata) valja završiti gomilu posla. Prvo ono što se mora, a onda, ostalo ako se stigne.

Sneška је рекао...

Pozdrav Mladenu za pokretanje bloga jer svi koji su zainteesovani za enigmatiku i žele da se u njoj oprobaju, bez obzira na starost, su takođe "deca"!

ljubica bilalovic је рекао...


Mladene pozdravjam tvoju ideju i aktivnosti u vezi s njom. Ako se mi enigmati ne potrudimo da ljubav prema enigmatici ne prenesemo na mlade, ne možemo očekivati da će to neko drugi uraditi. ČESTITAM I ŽELIM TI SVE NAJBOLJE!