четвртак, 2. март 2017.

REBUSANJE (2731)


9 коментара:

Luka је рекао...

Kosti fali ma....! (kos, Tifa, Lima, ???)

Rešad Besničanin је рекао...

KOSTI FALI MARAKA (Raka Marić)

Luka је рекао...

Hvala Rešade! Ma ko će se sjetiti maraka, mi davno prešli na eure!

Slavko Bovan је рекао...

Da.

IlijaO је рекао...

Moguća tema za "razgovor uz kafu": kad se već nižu poznate i manje poznate face, zbog svih rješavača, možda bi trebalo malo asocirati. Jer, tko ih sve zna? I upit: radi li se rebus da se riješi, ili...Znao sam kosa i Limu, a onda ništa.
Luka to radi majstorski: ili ih pretvori u anagram ili dopiše "ono nešto". Ovako: TIFA, LIMA, RAKA,taj tajtaj...hm....Daj, Bože, sjeti se...

Dejan Minić је рекао...

U svim elementima treba tražiti meru, pa i po pitanju korićenja ličnosti u zagonetkama.

Ja sam više da prodiskutujemo o drugoj temi. Vidim Slavkov novi tekst crvenom bojom s leve strane (skoro da je upozorenje):

˝TIO ne odgovara za sadržaj komentara. Mišljenja iznesena u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove “blogogazde”.˝

Zar je neko toliko glup i da komentare raznih posetilaca na različite teme doživljava kao su to stavovi vlasnika bloga?! Iznenađen sam što je ovo ˝upozorenje˝ uopšte napisano.

Slavko Bovan је рекао...

Dejane, možemo i o tome, ali bio sam prisiljen to da stavim na naslovnu stranu bloga (Prije 10-tak dana). Interesantno je da su komentari svjetski problem samo na ovom blogu, a nisu nigdje drugo. Ko god ima priliku da ode na bilo koji sajt ili blog (bez obzira na temu - moda, kuvanje, štrikanje, ribolov,...) uvijek će naći raznorazne komentare. Tamo nisam zapazio da "vješaju blogogazdu" zbog komentara koji je postavilo NN lice. Ako bude potrebe mogu to postaviti kao poseban post "Razgovor uz kafu". Naravno može i ovo Ilijino. Svaki razgovor je dobrodošao.

IlijaO је рекао...

Uz ovo , da kažem: stvar je( ne samo) kućnog odgoja i osobnog stava. Ako nešto hoću reći, odnosno napisati, bilo pozitivno ili negativno ( ne nikako vrijeđajuće ili omalovažavajuće), zar me je sramota dopisati ime. Jer, zaboga, ja tako mislim, a stidim se onoga što smislih i napisah.
Tako da je , recimo, upozorenje zbog takvih potrebno, a po meni, nepotrebno.
I, Dejane, Marko, Mirko, Đuro, napišite i kudite, ukazujte na greške, spočitavajte mi što god želite, ali dajte onda da znam s kim da polemiziram, opravdavam se ili nešto dokazujem....

Бранислав Никић је рекао...

Kada su ličnosti u rebusu u pitanju, ja sam za to da se na slici napiše ime ili prezime ličnosti, a ako je izvodljivo, ubaci i zastava zemlje ili neki detalj koji navodi rešavača na zanimanje ličnosti. Na blogu ''rebusi'' već primenjujemo taj dogovor, pa je tako rešavačima olakšan posao.