уторак, 27. август 2019.

IZNENAĐENJE


Piše mi Nedjeljko Nedić:
Ti ovo vjerojatno nemaš.
Naime, u Bobarama sam na poklon dobio biografski leksikon "Ko je ko u Bosni i Hercegovini" (drugo izdanje, svezak I i II, Planjax komerc, Tešanj, 2018.). U svezku I., str. 110 i 111, tvoj je životopis.

10 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Ovdje bi naslov trebalo da stoji VELIKO IZNENAĐENJE. Do prije 5 minuta nisam ni znao da ovako nešto postoji. Hvala Nedjeljko. Odoh da pročitam šta piše.

Slavko Bovan је рекао...

Tekst je sa sh.vikipedije. (fragmenti).

Gojko је рекао...

Oho-ho...sada je Bovan... Krovan...čestitam!

Nedjeljko Nedić је рекао...

I ja sam se iznenadio. Počeo sam prelistavati Leksikon zbog trinaestica, imena i prezimena od četiri slova kad ugledah Slavka. Naiđem li na još kojega zagonetača, šaljem ti!

Slavko Bovan је рекао...

Ima i na internetu informacija: https://kojekoubih.ba/

Анониман је рекао...

5.11.2014 na ovom blogu pisao sam o prvom izdanju tog almanaha. Glavni deo mog priloga je bio posvečen Branku Milovanoviću, jer je bio u almanaha članak o njemu. Dali je i u drugom izdanju, to mi nije poznato.

Štefan Markovič

Hajro је рекао...

Indeks na linku ima cca 1000 imena, nadam se da su u knjizi imena koja ne nađoh u indeksu, npr Kemal Kurspahić, Milomir Kovačević Strašni, Ahmed Bosnić, Dragan Damjanović... Bravo za Slavka, neka smo spomenuti.

Nedjeljko Nedić је рекао...

Branko je i u drugome izdanju. Hajre nema, Aladina također. Nema ni Ejuba. Mislim da su svi podatci o osobama s interneta jer oba svezka vrve političarima, sveučilištarcima, pravnicima i liječnicima čiji su podatci dostupni na svemrežju. Kriteriji za odabir nisu postojali. Jedino pravilo kojega su se pridržavali dosljedno jest da nisu uvrštavali preminule osobe.

Hajro је рекао...

Bravo i za Branka, neka nas. Veliki je to projekt, cak i za malu zemlju kao sto je BIH. Vrijedi li ovdje ona "dobro je krenuti od necega" zaista ne znam, no tako ozbiljan naslov podrazumijeva ogroman rad. Danas se o svakoj iole poznatoj i vaznoj osobi mogu naci podaci...

Slavko Bovan је рекао...

...a možda bi bolje bilo bez fotografije (bez ovakve fotografije).