понедељак, 28. децембар 2020.

GACKO SINOĆ

Disidenti (šampionska ekipa)


 Piše: Dragiša Cetić

Dugo se krčkalo, da bi sinoć ideja konačno bila realizovana. Prvi put u istoriji našeg malog mjesta organizovan je kviz znanja, po uzoru na sve popularnije „Pab kvizove“ u regionu. Mjesto okupljanja bio je lokalni pab „Downtown“, čiji enterijer, koji pomalo podsjeća na salune sa Divljeg zapada, se idealno uklopio u jednu ovakvu priču. Odazvao sam se pozivu grupe mladih iz Kulturno sportskog centra da pomognem oko same organizacije, pomalo pesimistički raspoložen da je tako nešto moguće realizovati u ovim „ekstremno sivim i depresivnim“ vremenima. Međutim, odziv nas je sve prijatno iznenadio. Za takmičenje se prijavilo 12 ekipa (2,3,4 člana) raspoloženih da se dobro zabave , a plemeniti motiv je bio samo razlog više da otklone sve dileme. Iako svjesni rizika, potrudili smo se da maksimalno zaštitimo sve prisutne. Pab prethodno nije radio, detaljno je dezinfikovan tog dana prije početka, kao i svi gosti na ulazu, a većina je bila prethodno i testirana (dosta studenata i većina nas domaćih). Prikupljena je solidna suma novca (oko 500KM), koja će pretvorena u novogodišnje poklone (po njihovoj želji) biti predata u srijedu Centru za djecu sa smetnjama u razvoju „Rastimo zajedno“.

Vjerovatno sam izabrao malo lakša pitanja, što ne smije umanjiti izuzetno znanje koje su pokazali pobjednici i, generalno, sve ekipe. Naglašeno je da nema potrebe za razočarenjem, svi su pobijedili!
A zvanično, prvo mjesto osvojila je ekipa „Disidenti“, sastavljena od novosadskih studenata. Odmah za njima, na drugom mjestu „Kum“, dvojac koji je važio za našeg glavnog favorita, a treće mjesto simpatična ekipa „Deda Mrazice“. Čestitamo!

12 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Za vas, po jedno pitanje iz svake od 6 oblasti:

1.KULTURA, ZABAVA, FILM

SEDMA UMJETNOST JE FILM, A DEVETA STRIP. ŠTA JE OSMA UMJETNOST?

Slavko Bovan је рекао...

2. GEOGRAFIJA I ISTORIJA

KOJOJ DRŽAVI PRIPADA NAJSJEVERNIJI GLAVNI GRAD U EVROPI?

Slavko Bovan је рекао...

3. GACKO I OKOLINA

KSENIJA, VIDIMO SE KASNIJE! RIJEČI KSENIJA I KASNIJE SASTAVLJENE SU OD ISTIH SLOVA, A MJESTO SASTANKA JE SELO U OKOLINI GACKA, ČIJE IME SADRŽI ISTA TA SLOVA. KOJE JE TO SELO?

Slavko Bovan је рекао...

4. KNJIŽEVNOST

NJEGOV NAJPOZNATIJI JUNAK, TJ. NJEGOV ALTER-EGO ZVAO SE HENRI KINASKI, A PAMTIMO GA PO DJELIMA: BLUDNI SIN, ŽENE, BILJEŠKE STAROG POKVARENJAKA,... KOJI JE TO AMERIČKI PISAC?

Slavko Bovan је рекао...

5. SPORT

PRVI SUSRET ZA KUP ŠAMPIONA U FUDBALU ODRŽAN JE 1955. GODINE U LISABONU IZMEĐU SPORTINGA I ... KOG DRUGOG FUDBALSKOG KLUBA?

Slavko Bovan је рекао...

6. RAZNO

GAUČOSI U JUŽNOJ AMERICI ZA ČUVANJE STOKE U NEKIM KRAJEVIMA KORISTE ŽIVOTINJE HOKO, ZBOG NJIHOVOG SNAŽNOG GLASA. U KOJU VRSTU ŽIVOTINJA SPADA HOKO?

Slavko Bovan је рекао...

Javna pohvala za Dragišu i Gačane!

Slavko Bovan је рекао...

Ja ću ovo lokalno pitanje (3) JASENIK.

Hajro је рекао...

Bravo za Dragišu (njegov sportski duh je poznata konstanta) i ostale organizatore, čestitke sudionicima.

Hajro је рекао...

Tek sad pogledah fotose, bili su to prilično bliski susreti... biće da sam ja isprepadan... nadam se da će sve biti dobro, mladost je mladost :)

Dragiša је рекао...

Hajro, uvećaj drugu sliku i pogledaj tipa skroz lijevo!

Hajro је рекао...

Izgledaš zabrinuto, nije lako biti organizator... sjeti se kako si mene na Uni pitao što nisam opušten i sl... Kako sad sva ta sjećanja izgledaju najopuštenija stvar na svijetu. Prošetam(o) svaki dan, ljudi se utrkuju da promijene stranu ulice kad idu jedni drugima u susret. Nedavno smo bili na obali, malo šetača, prostor ogroman, vjetar , no svi nose maske i izbjegavaju blisko mimoilaženje. Teretno, dosta o tome, nazad na enigmatiku!

Nadam se da se družimo u srijedu, praznični bušman je pripremljen.