недеља, 7. фебруар 2021.

NE ŽALIM SE, ALI...


Ne žalim se, ali moram malo da dam oduška sebi, a vi ste tu uvek da me saslušate. Prethodnih 10-15 dana bilo je više nego "sadržajno". Uzeo sam nekoliko dana "odmora" da lakše savladam neke privatne i neke enigmatske obaveze, ...ali jedva. Naravno, bilo je više slatkih obaveza, ali i to iziskuje vremena i živaca. Konačno sam upisan (zajedno sa Najboljom Od Svih Žena) u katastar kao vlasnik stana. Bilo je trčanja kod notara (Dobar dan, to vas košta toliko i toliko...zvekni lovu), pa onda šokantno rešenje od katastra (pogrešno zaračunali taksu, pet puta više nego što treba i to svima, zamalo me kap ne strefi kad sam otvorio kovertu, pa pisanje žalbe na rešenje). ...Onda proslava završene papirologije (harmonikaš je bio toliko veseo da je oko ponoći zveknuo u ogradu), ...Luka nam je bio u gostima 4-5 puta (Kaže na bebećem jeziku da najviše voli da se druži s dedom i da pričamo protiv babe). 

Milion poziva i poruka svake vrste...

Danas sam završio onaj veliki EKK posao za koji će se čuti. Ostalo je samo da se uradi korektura pa da pokrenemo mašine. Pripremamo nastavak...ali sad je već lakše jer su uspostavljeni parametri. U međuvremenu, kao da su se svi dogovorili...svi traže dodatnu enigmatiku (uz redovnu još malo preko toga) a uvek su rokovi "za juče". Bilo je i zanimljivih (vrlooooooo zanimljivih) ponuda koje su počinjale: "Ja sam taj i taj, portparol toga i toga, dobili smo preporuku jer bismo u našem biltenu imali i ukrštenicu".  Paralelno s ovim Vanja i ja pakujemo komplet pitanja (200 komada) za kvizing.

Mladen Delić bi rekao: "Šta je ovo ljudi? Ludnicaaaa!"

Sve ono što je bilo obavezno sam stigao, ali nisam završio planirani tekst za knjigu (negde sam oko polovine materijala).  Malo sam zapostavio i najpopularniji enigmatski blog zapadno od Rio Grande. Sad pauza on sat-dva, pa da pogledam šta mi još piše u rokovniku.

PS. Zbog stresne situacije možda sam u nekim mejlovima (odgovorima na mejlove) bio malo grublji nego što ste navikli.

1 коментар:

Slavko Bovan је рекао...

Upravo završih jedan prijatan telefonski razgovor. Pozvao me enigmata koji je bio aktivan do 1997. godine, a sada se lagano vraća u enigmatske vode. U podužem razgovoru zaključili smo da smo na istim talasnim dužinama, a on je u ovome šta čita na internetu (i ovom blogu) shvata da je EKK zdrava enigmatska sredina koja okuplja više dobrih enigmata sastavljača, te smo načelno dogovorili da EKK podrži njegov (interesantan) projekat. Čuće se!