понедељак, 4. април 2022.

KRIŽALJKA IZ "FENIKSA"

Feniks 709, 25.03.2022.

Autori: Duško Laštro i Predrag Bošnjak

Prilog: Jovan Nedić

5 коментара:

Hajro је рекао...

Lijepo komponirana mreza, krasni izlazi iz bjeline (posebno na lijevoj strani), lijepo dovrseni uglovi… cjelina ugodna oku, sadrzaj zanimljiv i rjesiv. Kod ovako velike bjeline, lijepog sadrzaja i postignute prozetosti mreze lako je prihvatiti prisutne slabosti (kratice,1 i 2-slovi).

Hvala Jovane, zahvaljujuci tebi vidim(o) vise.

Belirac је рекао...

I meni je ovo vrlo zanimljiva križaljka. Jedino ne vidim razlog zašto donji desni dio završava pojmovima VIAN i IAN, pogotovo što je i crno polje broj 58 nepotrebno jer se moglo izbjeći glagolom USTOBOČITI SE.

Slavko Bovan је рекао...

Pravilo Feniksa je da ne mogu riječi istog korijena u križaljci. Evo u ovoj ima KARAĐOZ i KARAPANDŽA. Ponavljam da mislim da to nije mana ukrštenice (ni blizu mane!) ali morao sam da iskoristim loptu koja mi je naletila na volej. Više puta mi je nekoliko kolega "očitalo bukvicu" da taj moj stav (GRAĐEVINARSTVO - VINOGRADSKI PUŽ) nije dobar, a ja sam uporno odgovarao da ovakvi pojmovi ne smetaju.

Dakle, odlična križaljka!

Hajro је рекао...

Ako su autori htjeli ovako ja bih to ostavio, pojmovi su postojeci, sve u redu.

Predrag Bošnjak је рекао...

Korisne su analize križaljke, često autori ne vide neke stvari dok se sastavlja križaljka. Karađoz se lako mogao izbjeći da se pazilo, a za pojam ustobočiti se nisam čuo, naravno da postoji, ali da sam vidio stavio bih jer bi samim tim izbacio jedno crno polje...