петак, 3. јун 2022.

KVIZOVKA SPLIT 22

U utorak 31. svibnja, odigravanjem majstorice između Luke Pavičića i Petra Štambuka, završio je kvizovkaški turnir Split '22. Ove godine je nastupilo sedmero kvizovkaš(ic)a, a Miro Šarić je odlučio da se neće natjecati, već da će biti sudac turnira.

Nakon prvog kruga igara u finalnu skupinu uz Petra i Luku su se plasirali Marijan Banić i Zdenko Han, a u utješnoj skupini su ostali dvije dame Zorica Radunić i Anita Parlain i junior Antonio Šimundža. Na kraju Antonio ima jednu pobjedu, dok zbog radnih obveza Zorica i Anita nisu uspjele odigrati međusobni susret, te obje postaju fenjerašice. 
U borbi za broncu, bolji je bio Marijan, pobjedivši Zdenka u obje igre, dok su Luka i Pero imali isti broj punata i morali su odigrati majstoricu. Majstorica je bila vrlo uzbudljiva, u kojoj je odigrano čak četiri 11-ice i jedna 10-ka, a bilo je čak 7 reklamacija. Na početku partije Luka je hvatao premirana polja, a Petar pokušava poboljšati slova, i u 5-om potezu Luka odigrava prvu 11-icu. Petar u 7-om potezu odigrava 11-cu preko 2 slova, odmah uzvraća Luka također preko 2 slova, a slijedi Petrova 11-ica preko čak 3 slova. Na kraju Petar je odigrao i 10-ku, no ona je bila bodovno nedostatna, te je Luka pobjednik turnira kvizovke Split  '22.

 Luka

6 коментара:

Aljoša Vuković је рекао...
Аутор је уклонио коментар.
Aljoša Vuković је рекао...

Luka, čestitam ti!

Бранислав Никић је рекао...

Svaka čast Luka, čestitam!

Dragiša је рекао...

Čestitam, Luka!
Znam da je bilo u svibnju!

Slavko Bovan је рекао...

čestitam i ja. Kako vidim iz zapisnika, bilo je žestoko :)

Luka је рекао...

Da, kako i priliči majstorici, neizvjesno do kraja!

Zahvaljujem na čestitkama!