уторак, 8. октобар 2024.

TRIDESET GODINA

Robert Pauletić (na FB):

SUTRA NA KIOSKU! Jubilej svih jubileja: TRIDESET GODINA KVISKOTEKE!
Trideset godina je prošlo. Sjećam se toga listopada 1994. u mini-redakciji u potkrovlju Palmotićeve 22, s brodskim prozorčićem i dva kompjutera, bio sam mlad i umišljen, prepun energije i ideja, ali čak ni takav nisam ni slutio da ćemo s Kviskotekom stići ovako daleko, kroz nemirne oceane vremena!
Relativno nedavno blistavo smo proslavili 1500. broj, gdje smo također išli s moćnim koricama (sjajni kunstdruck od 200 grama) i 68 stranica (16 stranica je na poklon, cijena je ista!)
Ovo je po mom skromnom mišljenju treći najljepši i najbolji enigmatski magazin igdje i ikada (prvi i vjerojatno zauvijek nedostižan je mitski 1000. broj Kviskoteke s Leonardom Cohenom na naslovnoj stranici, sa 100 stranica simfonije i esencijom godina enigmatskih čarolija, a drugi je bio spomenuti nedavni 1500. broj s Tarikom na naslovnici!)
U svakom slučaju ovo što sutra slijeće na kioske jest primjerak za antologiju, nešto što se može naći u prodaji jednom u 10 godina. Jer idući ovakav poklon s oceanom enigmatskih dijamanata bit će tek broj 2000, a on će izići tek krajem godine 2033., i to samo ako ga doživimo, Kviskoteka ili ja osobno!
Znači, sutra na kiosk, prvo opipajte ovaj enigmatski Halleyjev komet, a onda ga uzmite samo za sebe, za neviđeni užitak rješavanja! Kviskoteka: povijest se ispisala!