четвртак, 18. април 2013.

PODSEĆANJE

Poštovani posjetioci bloga, možda je ovo podsjećanje nepotrebno, ali moram preventivno da djelujem, ako se kojim slučajem ponovo pojavi kakva individua kao na slici (Kakvih, inače, nema među vama!).
Ako se poštovani TI prepoznaš na slici (liči na tebe, imaš plavu košulju a mrzi te što je plava, mrziš što je danas četvrtak, zavidan si zato što komšija ima bolju ženu, mrziš što neće niko da se svađa sa tobom, krivo ti je kad ti neko nešto čestita, a ujedaš ako ti neko nešto ne čestita...i sl) molim da pročitaš pravila o radu ovog bloga (vidi 20.12.2012). Molim da za istresanje svojih frustracija koristiš neka druga mjesta (ima ih i na desnom stupcu) - ako su na tim mjestima dozvoljeni komentari.

Drugo, što se tiče anonimnih komentara na ovom veselom okupljalištu enigmata - malo pojašnjenje: Anonimni komentari nisu baš najpopularniji ali su dozvoljeni ako se ne kose sa pravilima rada bloga (postoje svega 3 pravila!). Dakle, ako se pojavi anoniman komentar i nikoga ne vrijeđa, on će ostati na blogu ali na njega NAJČEŠĆE neću odgovarati (pa makar to bio tačan odgovor na postavljeni zadatak), ali ako anoniman komentar odstupa od pravila, biće obrisan.
Juče su se pojavili neki nepotpisani komentari koji su (očigledno) bili podrška meni i "kritika onoga tamo", ali su (nakon upozorenja da nedostaje potpis) i takvi komentari obrisani. Treba da se zna neki red!
Hvala na razumijevanju.
Slavko

12 коментара:

Quizmaster је рекао...

Siroti Slavko... Neupućen čovek bi, na osnovu tvog potresnog kazivanja, mogao pomisliti da baš patiš zbog neopravdanih prozivki. Nisi jedino odgovorio šta je to netačno u onom što piše "tamo"? Pa evo, kad nećeš da se javiš na moj forum, pružam ti priliku da to uradiš na "domaćem terenu". Ostavi slobodno i mišljenja anonimaca, nemam ništa protiv da se pročitaju ako su napisana argumentovano (s tim što u argumente ne ubrajam tvrdnje da sam psihijatrijski slučaj, kompleksaš i tome slično).

Da li je netačno da si me izbacio sa svoje fejsbuk grupe? Ја tebe nisam izbacio iz "Kluba ljubitelja kvizova" - mogao si i dalje da pišeš poruke i učestvuješ u kvizovima, za šta je i namenjena ta grupa (a ne za svakodnevno reklamiranje tvog bloga). Kad si video da ti niko od 150 članova grupe ne daje podršku, sam si otišao. Očigledno, tamo si dolazio samo da bi regrutovao nove članove i posetioce svog bloga.

Netačno je možda da sam ja najuspešniji takmičar i organizator enigmatskih priredbi u Srbiji? Možemo u svako doba priložiti spisak uspeha i uporediti ih, ali nepotrebno je - svako ko iole prati enigmatska zbivanja zna kakve sam blistave rezultate imao na domaćoj i međunarodnoj sceni, postavivši mnoge teško dostižne rekorde.

Netačno je da ti je ESS uručio pehar koji, po svim zdravim rezonima (a pogotovo po moralnim načelima, jer vrhunski enigmata poput mene bio je proteran sa tri takva skupa) nije trebalo ni da dobiješ ni da prihvatiš? Čega si ti bio prvak Srbije osim u superkvizovci, koja se van svake pameti isto vrednovala sa rešavanjem, sastavljanjem zagonetaka i sastavljanjem anagrama? Kad si poslednjih godina na prvenstvima Srbije igrao pravu kvizovku sa Markom Obradovićem, sa mnom i drugim majstorima nisi mogao da prismrdiš peharu.

Da li je možda netačno da te je novinar Peđa Miljanović, ne naglasivši da se radi samo o takmičenjima na Susretima enigmata Srbije, promovisao u najuspešnijeg enigmatu uopšte u Srbiji, a da si se ti složio sa tom konstatacijom (i još dodao kako ti se čini da si daleko najuspešniji)? Još uvek stoji link na internetu, posetioci se mogu uveriti kako si se sramno poneo, umesto da vratiš taj pehar koji je Enigmatski savez Srbije meni ukrao i naneo mi nepravdu.

Da li je netačno da si pružio javnu podršku Živaniću, koji se ni skoro mesec dana posle otvorenog pisma Mileta Jankovića nije oglasio da ponudi odgovore enigmatskoj javnosti? Pa naravno da se ne javlja, kad je Mile detaljno objasnio na koji način novoizabrani predsednik nanosi štetu ESS i njegovom članstvu. Svaki enigmata koji drži do morala i poštenja trebalo bi da zatraži ostavku Živanića, jer privatizacija saveza za sopstvene potrebe, to nije nešto što predsednik jedne neprofitne organizacije sme da radi. Naravno, Živanić kao i naši političari ima đon umesto obraza - ti mu u lice kažeš da krade i još sve obrazložiš, on se na to ne obazire nego i dalje tera svoju štetočinsku politiku, a savez spao na tri kluba i neke fantomske sekcije.

Netačno je možda da si mi javno čestitao rođendan samo da bi me iznervirao? Rođendan se čestita drugovima, a ne nekom ko te je skinuo sa spiska fejsbuk prijatelja, izbrisao iz adresara i privatnim mejlom žestoko izvređao zbog podrške koju pružaš rukovodstvu ESS. Po svom starom običaju, glumiš pred enigmatama da si neki kolega koji sve uvažava, a izbacio si me sa svog bloga i pisao po internetu da sam isfrustrirani kompleksaš. Kad treba da pokažeš pravu kolegijalnost, onda se ona završava tamo gde počinju tvoje tezge. Ako će ti to biti neka uteha, nisi jedini takav "kolega", ali drugi enigmati su barem toliko pametni da ćute i rade - dali su podršku Živaniću za "tepsiju ribe", znaju i sami šta su uradili i ne ponose se time.

Slavko Bovan је рекао...

Lupetanje vidio, ovlaš pogledao (nisam čitao detaljno jer je preopširno).

Neću odgovarati, a najljubaznije NAJVEĆEG OD SVIH NAJVEĆIH molim da svoje pisanje nastavi na preporučenom mjestu (na svom forumu)

Анониман је рекао...
Администратор блога је уклонио коментар.
Slavko Bovan је рекао...

Molim anonimnog komentatora, koji već treći put ponavlja isti komentar, a ne potpisuje ga, da se ili potpiše ili izbriše komentar ili ću ja to (ponovo) morati da uradim.

Quizmaster је рекао...
Аутор је уклонио коментар.
Quizmaster је рекао...

U dobroj meri se slažem sa mišljenjem anonimnog posetioca, samo što se ta njegova konstatacija odnosi isključivo na ljude koji neopravdano smatraju da im nešto pripada. U mom slučaju, egzaktne činjenice idu u prilog mojim tvrdnjama i tu onda nema nekakve zavisti i patološke ljubomore nego je u pitanju protest zbog nepravde koja se nanosi.

Stepen neprijateljstva koji sam ispoljio je srazmeran mom karakteru i provokativnim akcijama suprotne strane. Ne vidim zašto bi samo meni nešto bilo neprijatno i tištalo me u srcu - neka i druga strana oseti teskobu i nek joj bude i te kako neprijatno. U krajnjoj liniji, možda sam zaglavio i u bolnici zbog silnog nerviranja, jer dobro je poznato da mnoge bolesti nastaju na stresnoj osnovi.

Slavko Bovan је рекао...

Nemojte ljudi, ko Boga vas molim.
Ako već čitate i komentarišete, potpišite se, inače ću (u svakom slučaju) opet ja ispasti najgrđi od sve djece.

Slavko Bovan је рекао...

Vidim da je ovo "Paranoja" kopirano sa interneta, što me dodatno nervira.
Još jednom molim da se zaobiđu ovakve provokacije.

Quizmaster је рекао...

Gospodine, vi opet iznosite neke opšte tvrdnje iz knjiga, koje bi mogle da se odnose na mene samo ukoliko biste opovrgli ono što sam pisao. Niste se potrudili niti možete da argumentima pokažete šta je to bilo netačno u mom kazivanju.

Inače, mogli biste da napišete nešto i o psihološkom profilu osoba koje anonimno iznose svoja mišljenja po internetu. Naš mudri narod bi rekao da nemate muda! S druge strane, iza mene stoje činjenice pa zato nemam ni problem da se predstavim imenom. Ako vam se celokupna argumentacija svodi na to da me prikažete čitaocima bloga kao psihijatrijski slučaj, onda se bolje nemojte više javljati nego idite po nekim seminarima i tamo prodajte maglu.

Slavko Bovan је рекао...

Ovog momenta brišem anonimne komentare!

Mišo је рекао...

Poznati hrvatski kantautor laganih nota ranije je pjevao svojoj Doris i između ostalog kaže:
...Doris, oduvijek je pamet
bila srcu nepoznata
Doris, i dalje ce biti
budala i rata...
Bože, koliko je i danas aktuelan!!!

Quizmaster је рекао...

Živaniću, šta još hoćeš? Prisvojio si onaj posao koji si ugovarao u ime saveza, sad lepo podnesi ostavku i svima će biti bolje. Napisao ti je Mile Janković otvoreno pismo, nisi mu odgovorio. Poslao ti je predsednik "Natoševića" pismo, nisi ni to odgovorio. Jesi li ti predsednik Enigmatskog saveza Srbije ili možda predsednik kućnog saveta, pa te ne zanima ono što te pitaju kolege? Nisi u životu napravio pet dobrih enigmatskih radova, jedino što umeš je da mešetariš za sopstvene interese pa si za sitne usluge kupio pojedine glasače na skupštini.