уторак, 30. април 2013.

NOSTALGIJA (18)

Pitanja:
Ko su ljudi na slici?
Koja je godina?
Da li možete da prepoznate nekoga?

11 коментара:

Neki Tip је рекао...

Bit će teško, puno je godina od tada, no važno je da je slika sačuvana. Samo ću reći da je 3. osoba od lijeva stojeća nezagonetač Radomir Martinović. Stigli smo u Mostar s novim wartburgom ... tako mi sada govori moj sin, jer on sve pamti o automobilima ... kaže nakon povratka si odmah išao na prvi servis ... Ovo su neenigmatske činjenice ... o zagonetačkim kasnije.

Slavko Bovan је рекао...

Zahvaljujem Štefu na ovoj fotografiji. Imam i ja negdje original (na papiru, kako se radilo u praistoriji) ali, eto, sada imam i skenirano.

Eeeeee, jesmo bili mladi i lijepi. Sada smo samo mladi :)

Neki Tip је рекао...

To znači da smo i ti i ja na toj fotografiji, samo gdje? I ne bih se složio ... i danas smo - lijepi!

Slavko Bovan је рекао...

Na slici su petorica enigmata-sastavljača koji su i danas aktivni (neki vrlo aktivni). Neće niko da se igra igre prepoznavanja?!

Belirac је рекао...

Slavka i Štefa lako prepoznajem, a ostale bogme ne!

Slavko Bovan је рекао...

Stoje: Zvonimir Azinović Konjičanin (Jajce), Zdenko Ćavar (Lištica/sada Široki Brijeg), Radomir Martinović, Nebojša Nadaždin (Mostar, sada u SAD), Ivan Grubišić (Grude), Nevenko Soldo(Lištica/sada Široki Brijeg), Ernadin Vejzović (Mostar), Mira Bovan (sada Vujanović), Slavko Bovan, Dragan Luketa (Nevesinje), Frano Vukoja (Lištica, sada novinar u Mostaru), Petar Grubišić (Grude, sada novinar u Zagrebu), Stjepan Horvat, Miloš Mijailović (Mostar, kasnije bio u Beogradu, ne znam ništa o njemu), Miljenko Pezer (Grude, studirao sa mnom na fakultetu iza nas na fotografiji),
Sjede: Blagoje Marijanović Bukal (Grude), Vlado Iličić (Grude), Mariofil Soldo (Lištica/sada Široki Brijeg), Tomislav Pejić (Zagreb), Joško Pehar (Čapljina) i Čedomir Dragović (Nevesinje). Na slici nije Nadžida Hadžimahmutović (Mostar)

shock је рекао...

Enigmatski klub "ERO",osnovan 14.07.1984 u Mostaru.Slavko imam istu sliku i sva imena pozadi slike.Mnogo pozdrava za sve clanove bivseg kluba iz,"AEMRIKU".Prodje iz gramatiku,a pade iz pisci.Nebojsa

Neki Tip је рекао...

Drago mi je da se ipak došlo do nekih informacija, a već sam mislio da neće biti od toga ništa. Godine prolaze, dolaze nove generacije, a i načini razmišljanja pa i sudjelovanja u enigmatskom pokretu. Bilo bi mi drago da više saznamo o samom susretu i osnivanju EK "Ero", jer i to će biti važno za enigmatiku osim anagramiranja, rebusanja, asociranja i sl. I kada smo osnivali EUB malo smo znali od prijašnjim enigmatskim aktivnostima, bili smo sretni kada smo nešto novo doznali (vidi Nostalgija 17), pa ovakve priloge potenciram zato da današnji mladi enigmati prošire svoje vidike ... a mi stari da se prisjetimo tih dana ....

Slavko Bovan је рекао...

Specijalan pozdrav za Nebojšu, člana "Ere" koji je imao delikatan zadatak da umnoži bilten :)
Imam negdje sačuvan jedan primjerak, kvalitetno odštampan.

Slavko Bovan је рекао...

Da, Štef, moja namjera i jeste da se "pojačaju" ovakve rubrike. Doduše, treba mi malo vremena i dosta materijala.

Slavko Bovan је рекао...

Valja napomenuti /stalno zaboravim/ da ima podosta reagovanja na ovakve tekstove i fotografije na neke druge načine (mejl, sms, telefoni). Ima više pratilaca ovog bloga koji ne pišu komentare, ali sve redovno čitaju.