субота, 1. јун 2013.

OPTIMIZACIJA

Večeras u 20:00, na sajtu ENIGMATIKA i druge zavrzlame, u okviru Lige optimizatora, kreće junska optimizacija Crni blokovi (Doppelblock), a rok za rešavanje zadatka je 14 dana. Svako ko pošalje ispravno rešenje, dobija mogućnost da prati tabelu sa rezultatima, a svoje rešenje možete neograničeni broj puta popravljati, do isteka naznačenog roka.
Za rešavanje optimizacije pripremljen je excel fajl, sa formulama za automatski obračun rezultata, kao i za kontrolu ispravnosti rešenja. Fajl (Doppelblock) treba preuzeti sa stranice Liga optimizatora 2013, a rešenje treba snimiti i poslati na adresu jovan.n@sbb.rs. Uputstva za rešavanje zadatka, i primer rešenja sa obračunom, možete videti na forumu (link 'instrukcije').
Važna napomena: nije potrebna nikakva prijava ili registracija, i svi su pozvani.

3 коментара:

Kontrolor је рекао...

Zahvaljujem domaćinu na objavi i pozivam sve kolege enigmate i posetioce bloga da se uključe.

Za one koji se prvi put sreću sa ovakvom vrstom zadataka:
Optimizacija je logički zadatak koji nema jedno, konačno rešenje, već se svaki od rešavača trudi da pronađe najbolje moguće.

Slavko Bovan је рекао...

I ja pozivam kolege i to iz dva razloga:

1. Valja podržati svako takmičenje koje organizuju kolege
2. Ne mi bilo loše da me malo odmenite na dnu tabele (da ne budem uvek "fenjeraš")
:)

Slavko Bovan је рекао...

Šalu na stranu, ali zapazio sam da ima nekoliko prilično uspješnih posjetilaca ovog bloga koji su se već uključili u optimizacije. Traži se još nekoliko...(stotina)