понедељак, 13. јануар 2014.

ANAGRAMIRANJE (406)

Autor: Gojko Mandić

10 коментара:

Dušan је рекао...

SPASOVDANSKA IGRA

Slavko Bovan је рекао...

Ne bih se složio da su tu sva slova!

N. Petkovski је рекао...

Ma ovo je ono sto se u Srbiji naziva SRPSKA NOVA GODINA.

U Makedoniji je MAKEDONSKA NOVA GODINA, ili STARA NOVA GODINA, ili VASILICA ...

Slavko Bovan је рекао...
Аутор је уклонио коментар.
Dušan је рекао...

Postavka i rešenje treba da se "dodiruju" ili ti tangiraju.

Slavko Bovan је рекао...

Dušane ako prebaciš na "Pink" vidjećeš tangiranja kol'ko voleš, što bi Lale kazale.

Mandrak је рекао...

Da izvinete, evo i meni se postavka i rešenje tangiraju sve u šesnaest, uz obilje mojih psihofizičkih reakcija i sa neizvesnim ishodom.
Naime, pod prozorom su mi opštinske vlasti napravile seosku paradu, sa sve maršalima i vizuelnim efektima, a u čast te izmišljenje druge Nove godine. Građane mog sela, koji su se s one stvari i konopca masovno slili u sam centar(digresija: jedna moja izlapela profesorka, ultra-lokal-patriota i konceptualna umetnica, nekada u zanosu govoraše: "Samo je su stari Rim i Vladičin Han rasprostrti na 7 brežuljaka"), gde nastupaju vrhunski interpretatori popularne grand-glazbe: Aleksandra Bursać i neki Stefan, Stevan ili tako nešto (a kao zvezda večeri je najavljen Boban Marković, sa kojim, evo još jedne digresije, nisam u srodstvu, pošto su njegovi preci iz Indije, a moji sa Balkana). Elem, zasad mi samo vibrira luster, poskakuju okna i poigrava ključ u bravi (o mozgu da ne pričam), a u toku večeri, kad grunu srpske trube, očekujem omanji zemljotres, nestanak struje, možda čak i padanje plafona.
Sve u svemu, zavidim onima koji ne nalaze logiku u tom anagramu... (ovde ide tužni smajli, pa još jedan, a onda emotikon koji se besi o kvaku).

Slavko Bovan је рекао...

Srećom, daljinski za TV (treći po važnosti izum u ljudskoj istoriji) - iza vatre i točka :)

Zdenko је рекао...

SAD SI NAKON PRVOGA!

Dušan је рекао...

Komentatoru pod sretnim brojem pogledaj šta je prava postavka.Mislim da ćeš sada konačno shvatiti i ne bi trebao biti zavidan nikom osim sebi.