недеља, 12. јануар 2014.

NOSTALGIJA (106-A)

Ovu naslovnu stranu sam uokvirio iz dva razloga - 1. Vrlo sam zadovoljan grafičkim izgledom (obratiti pažnju na raspored crnih polja)  i 2. Na fotografiji je moj stariji sin Miloš (rođen 1992. godine).
"Razbibriga" broj 8 (u okviru) izložena je iznad mog radnog stola. Tu su još: Godišnje nagrade grada Kikinde (dva komada - za 2009. i 2010. godinu), Srebrna povelja ESS-a za 25 godina enigmatskog stvaralaštva, Jubilarna diploma ESS-a za 30 godina enigmatskog rada, Diploma ESS-a iz 2011.godine - Najboljem takmičaru na dosadašnjim Susretima enigmata Srbije, kao i poklon Dragana Ristića -Trodimenzionalca (slika) povodom Susreta enigmata Srbije u Kikindi.

7 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Vidi komentare na "Nostalgija" (106)

Belirac је рекао...

Ako je "Razbibriga" bila enigmatsko-zabavni dodatak "Kikindskih", kako to da je imala - cijelu (19 dinara)?

Slavko Bovan је рекао...

Bila je dodatak prva 4 broja, a kasnije je bila poseban list, koji je imao cenu ali je (ipak) išao kao poklon uz "Kikindske" (besplatno).

Belirac је рекао...

E, pa to je onda važna dopuna "Nostalgije (106)". Iz teksta u njoj stiče se utisak da je "Razbibriga" bila stalno dodatak "Kikindskih".
Zašto je određena baš cijena od 19 dinara i koliko je to tada bilo u eurima?

Belirac је рекао...

U Virtuelnoj biblioteci Srbije "razbibriga" se spominje pod "Kikindske" kao dodatak, ali se ne vidi koliko je brojeva objavljeno i kada.
Kako "Razbibriga" ipak nije bila klasičan dodatak, trebalo bi da ima poseban zapis u katalogu. Predlažem Slavku da to jednom "isposluje" u Biblioteci Matice srpske ili u Narodnoj biblioteci.

Slavko Bovan је рекао...

Prvo, tekst (106) je skraćena verzija podataka i uzeti su "prelomni" brojevi.
Drugo: Zašto 19 dinara i koliko je to evra, pojma nemam, ali u svakom slučaju nije mnogo važno jer je ionako list bio besplatan.

Za ovo ostalo - uzeto je u razmatranje, ali da li uspjeti da realicujem veliko je pitanje. Ponekad nemam sekund slobodnog vremena ni za važnije stvari.

N. Petkovski је рекао...

Odmah pored glave Deda Mraza desno, fali ti polje za opis reči APEL. Eh, što imam oštro oko, inspektorsko :):):)