субота, 7. јун 2014.

NEZVANIČNO IZ STARE PAZOVE

Piše: Kosta Željski
Nezvanično:
Najuspešniji rezultat na takmičenju WQC za Srbiju, ostvario je Aco Brajković, osvojivši 160 poena. Drugi je Bojan Lukić sa osvojenih 141 poenom. Gužva je u plasmanu od trećeg do desetog mesta, ali je jedno izvesno: bolji smo nego prošle godine. Perfektna organizacija u režiji SO Stara Pazova, uz prisustvo 44 srpska kvizomana. Sjajno!

Dopunjeno: 08.06. u 08.50.
Prema prvim, još nepotpunim informacijama, pobednik Svetskog Kvizing Šampionata 2014. godine je Indijac, Vikram Joši, koji je osvojio 176 poena. Drugoplasirani je Amerikanac, Stiv Peri, sa 174 poena, dok je treće mesto pripalo Englezu, Kevinu Ešmanu, koji je prikupio 171 bod. Najuspešniji takmičar iz Srbije, ACO BRAJKOVIĆ, zauzima četvrtu poziciju sa 162 poena! Petnaesto mesto trenutno zauzima naš BOJAN LUKIĆ, koji se nalazi u grupi takmičara sa po 142 poena! Na globalnoj rang listi SRBIJA je trenutno na 4. mestu, sa ukupnim skorom od 426 poena, iza Engleske, Belgije i SAD! Očekuju se ostali rezultati... Trećeplasirani reprezentativac Srbije, VESELIN SEKULIĆ, ostvario je učinak od 122 poena! Po svemu sudeći, ŽARKO STEVANOVIĆ je odbranio titulu svetskog šampiona u kategoriji najmlađih kvizing-majstora, sa osvojenim 121 poenom! Takođe, naš doajen, dr. SLOBODAN CVETANOVIĆ, trenutno zauzima 1. mesto u kategoriji takmičara, starijih od 70 godina! MILICA JOKANOVIĆ, sa osvojena 103 poena trenutno je drugoplasirana takmičarka, iza Dorjane Širole iz Hrvatske. Opširniji izveštaj se očekuje tek u ponedeljak.

5 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Bravo!
Čekamo nove vesti!

Miodrag Bata Babović је рекао...

Aco verovatno u prvih 10... Bojan, kao i prošle godine, u top 20! Malo li je?!

Slavko Bovan је рекао...

Ni ove godine nisam uspio da dođem na ovo okupljanje kvizaša, makar kao posmatrač.

Slavko Bovan је рекао...

Nakdandno dopunjen tekst.

Анониман је рекао...

U Kikindi sam hteo da učestvujem na Mini kviz takmičenju, ali sam zakasnio. Prošle godine je takmičenje kvizaša palo na Miholjdan, ali sam morao ići na slavu, a juče sam prusustvovao Skupštini "Nove zagonetke" i šta reći. Možda dogodine budem bolje sreće, s tim što bih se morao malo pripremati.
Sve čestitke Aci, Bojanu, ... i naravno ekipi Srbije.
Lozničanin