субота, 18. октобар 2014.

AUTORI ANAGRAMA

Ovog momenta stigla mi je poruka od Milorada Živanića, predednika Enigmatskog saveza Srbije, sa spiskom autora koji su poslali anagrame za "SAJAMSKI" ANAGRAM..


                      
1. Aco JANKOVIĆ
   2. Anica MILOŠEV
   3. Boris NAZANSKY
   4. Borivoje MALOVRANIĆ
   5. Dejan MINIĆ
   6. Dinko KNEŽEVIĆ
   7. Dragan MATOVIĆ
   8. Dragan TUBIĆ
   9. Duško LAŠTRO
 10. Gordana JOVANOVIĆ-ŠARIĆ
 11. Gojko MANDIĆ
 12. Jova VUKOVIĆ
 13. Jovan NEDIĆ
 14. Krsta IVANOV
 15. Luka PAVIČIĆ
 16. Marko MIHALJEVIĆ
 17. Mido SARAJLIJA
 18. Mihajlo DŽUDŽAR
 19. Miloš MILIĆEVIĆ
 20. Milutin TEPŠIĆ
 21. Miodrag IVANIŠEVIĆ
 22. Mladen MARKOVIĆ
 23. Nikola PEŠIĆ
 24. Nikola PETKOVSKI
 25. Rade GOLJOVIĆ
 26. Radomir MATIĆ
 27. Rešad BESNIČANIN
 28. Slavko BOVAN
 29. Sreten PERIĆ
 30. Stipan MEDO
 31. Tomislav POPOVIĆ
 32. Verica RAJOVIĆ
 33. Vladimir ŠARIĆ
 34. Zdenko CAPAN
 35. Živadin JOVANOVIĆ

8 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Pošto je u mejlu bio samo ovaj spisak, zaključujem da Živanić čita Miletovo pisanije, ali da neće da komentariše.

Slavko Bovan је рекао...

Usudio bih se da primijetim (uz opasnost da opet dobijem "po nosu") da je ovo lijepo društvance!

Миле Јанковић је рекао...
Аутор је уклонио коментар.
Quizmaster је рекао...

Ovaj konkurs ESS za anagramiste je, kao i razni prethodni, sprdnja od takmičenja, a napravljen je da bi se Živanić dodvorio enigmatima i nekako povratio odavno izgubljeni ugled. Na njegovu žalost, taj proces je nepovratan. Da se slikovito izrazim, od sadržaja akvarijuma moguće je napraviti riblju čorbu, ali od te riblje čorbe (u ovom slučaju, od Živanićevog bućkuriša) ne može se napraviti akvarijum.

Budući da su novčane nagrade identične onima sa nedavno završenog konkursa za sastavljače ukrštenica, Živanić je time još jednom omalovažio svečani jubilej ukrštenice koji je pompezno najavljivan, a jedva je okončan nakon kašnjenja od osam meseci. Pitanje je da li bi ikad i bio završen da se nije približila skupština u Boru, pa su nagrade podeljene kako se ne bi moglo reći da Živanić ništa nije radio tokom cele godine. Imamo i jedan komičan detalj, što organizator tog konkursa prilikom čitanja plasmana u Boru nije imao pojma da je pobednički anagram (pod lažnim imenom) poslao Velibor Marjanović, ali ništa čudno - kakav predsednik saveza, takvo i takmičenje.

Živanić je uradio toliko stvari na štetu enigmata u Srbiji da je njegova smena (koju je on uz jeftine trikove uspeo da odloži u Boru) neminovna. On sad samo kupuje vreme i jedino je njegov portparol u stanju da napiše kako je jedna od realnih mogućnosti da Živanić znatno popravi svoj rad i izgura ceo mandat. To što je ovaj konkurs, uz svesrdnu pomoć Bovana, okupio 35 ljudi, ne znači ama baš ništa - ljudima je ili dosadno ili žele da osvoje novac, pa šalju radove. Tako sam i ja sastavio jedan anagram van konkurencije, iz čiste dosade:

AKO JE TAMO BRKATA, GNUSNA GNJIDA ESS, MAKNI GA SAM!
(sastanak enigmata na beogradskom Sajmu knjiga)

Slavko Bovan је рекао...

Meni nije bilo dosadno, ali za ovaj konkurs sam poslao 3 anagrama. Na prethodnom, povodom 100 godina ukrštenice sam imao jedan koji mi se učinio da je dobar, ali na kraju ga nije bilo u tabeli od prvih deset. Dakle, sve je u rukama žirija.

Анониман је рекао...

Au, kakav nekorektan komentar i omalovažavanje kolega! Ko god učestvuje kod Zorana na konkursima taj je dobar i pravi, ako su na drugim konkursima - ti su potplaćeni i nisu ''neki''! Ipak je to, mislim poštovanje jedne ili druge strane. A ovakav nipodaštavajući komentar, ipak, govori samo o onome koji ovako komentariše svoje kolege!

Quizmaster је рекао...

Da, moj komentar je nekorektan, a kad neki ljudi otvoreno kradu, lažu, relativizuju neke činjenice, pa se povrh svega još šegače i podsmevaju onima koji protestuju, to je onda jako korektno i treba da aplaudiramo na tome.

Анониман је рекао...

Ko je ovaj Quizmaster?