петак, 3. октобар 2014.

KVIZOVKA

Učesnici turnira (foto: Ivan Čotić)


Kvizovkaški turnir  - MIHOVLJAN  2014

Piše: Luka Pavičić
Prošlog vikenda, 27. i 28. rujna 2013., u idiličnom okruženju Vinske kuće Turk u Vučetincu, održan je jubilarnom 20. po redu turniru u kvizovci - Memorijal Zvonimira Jurkovića – Mihovljan 2014, okupilo se desetak ljubitelja ove sve popularnije društvene ige. 
Ovogodšnji turnir je bio međunarodng karaktera, obzirom da je Hajrudin Hodžić, sa trenutnim prebivalištem u SAD-u, u svoj itinerar po Balkanu uz ovaj turnir stavio oznaku „obavezno“. Stigli su Pero Galogaža iz Rijeke, Splićani Miro Šarić, Petar Štambuk i Luka Pavičić, te Zagrepčani Bori Nazansky, Vlado Kutnjak i Zdenko Bakotić, službeni sudac turnira. Nikako ne smijemo zaboraviti ni vrijedne domaćine Silvu i Icu Čotića, te Miroslava Sabolčeca, a u nedjelju nam se pridrižio u Darko Galić.  
Desetero natjecatelja je podijeljeno u dvije skupine, od kojih je po troje ušlo u finalnu skupinu, a preostalo četvoro u utješnu skupinu. U ligu za prvaka su se iz prve skupine plasirali Pero bez poraza, te Luka sa pobjedom nad Icom, a iz druge skupine Boris, također bez poraza, dok su Silva, Miro i Petar morali igrati „pripetavanje“ za dva preostala mjesta. Od ponuđenih slova Silva je sastavila osmicu, a Miro i Petar devetke, koje su odlukama suca i žalbene komisije prihvaćene. 
U finalnoj skupini, Luka je uspio pobijediti Borisa, a potom je Boris pobijedio Peru, te je završni susret između Mira i Luke odlučivao o poretku u finalnoj skupini. Naime, u slučaju pobjede, Luka bi Borisom i  Perom zatvario krug za medaljaše, a također bi i preostala trojica, Miro, Ico i Petar, bili u krugu, te bi se igralo dvostruko pripetavanje. Međutim, Luku na početku meča nisu baš krenula slova, pa je Miro odmakao s bodovima, ali ga je on u središnjici ipak uspio uhvatiti priključak. Ipak, u vremenskom tjesnacu i gubitkom koncentracije, Luka je napravio teški previd, te je izgubio meč.  
Redosljed finalne skupine je bio: 1. Boris (8), 2. Pero (8), 3. Luka (6), 4. Miro (4) 5. Ico (2) i 6. Petar (2), a poredak u utješnoj skupini: 7. Hajro (4), 8. Vlado (4), 9. Silva (2) i 10. Miroslav (2). Dakako, da je jednakih bodova odlučivao međusobni rezultat. Nažalost, za vrijeme ručka je stigla tužna vijest, da nas je napustio doajen hrvatske enigmatike Franjo Marciuš, dugogodišnji predsjednik HZS-a. Ovo dvodnevno druženje je završeno obznanom rezultata, i rastasmo se s nadom da neće trebati čekati godinu dana za novi kvizovkaški turnir.
Još zanimljivih fotografija možete da vidite na sajtu: VAZAKA

4 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Ima jedna fotografija (Boris Nazanski - šampion) koju bih rado ubacio na ovaj blog. Pošto ne znam kako da je "ukradem" preporučujem pregled fotografija na sajtu VAZAK-a.

Belirac је рекао...

Kako je ovu fotografiju snimio Ico Čotić kad je on na njoj? Zakačio fotoaparat ua drvo?

Slavko Bovan је рекао...

Zahvaljujući Jovanu i Miroslavu dođoh do željenih fotografija. Biće objavljen jedan foto-post večeras.

Slavko Bovan је рекао...

Zbog jednog pisma koje je stiglo jutros, kvizovke će biti i već u 10.15.