среда, 8. октобар 2014.

NOSTALGIJA (312)


Bolonja 14.06.1990. (Jugoslavija - Kolumbija 1:0)
Redakcija "Orbisa" na SP u Italiju vodila grupu od 20 čitalaca. Na slici je Braco Džemidžić, zamenik glavnog i odgovornog urednika.

8 коментара:

Rok Ban је рекао...

Stara dobra vremena.

Анониман је рекао...

Ne sjecam se ovoga, no znam da je bilo vrijednih nagradnih igara, putovanja, auta (kad je nagradjeni rjeshavach preuzimajuci kljucheve pitao "je li rezervoar pun") i sl.
Sjecam se da sam sa nagradjenim chitaocima februara 1991. proveo zanimljivih 4-5 dana na Kanarskim otocima, sjecam se Las Palmasa, a i gradica u planinama zanimljivog imena Teror.
Hajro

Miroslav Cvetković је рекао...

Bila je jedna nagradna igra u "Eureci", krajem sedamdesetih, kad dobitnik nije hteo preuzeti auto jer mu se nije dopala boja - tražio je da "stojadin" bude crvene boje :(

Slavko Bovan је рекао...

Ovdje bih napisao (da smijem) da je Kolumbija imala zanimljiv sastav navijača (ženski dio navijačkog kontigenta očigledno je došao u Italiju da zaradi. Sudeći po ponašanju njihovih muškaraca, koji su bili veseli, novčane transakcije su bile stalne). Kolumbijci se nisi mnogo potresli što su izgubili.

Sjećam se da smo na ulazu u stadion sreli Džajića.

Slavko Bovan је рекао...

Desno od mene sjedila su dvojica Italijana, očigledno policija u civilu, koji su navodno navijali za Jugoslaviju, ali su se stalno osvrtali na sve strane. Nije bilo potrebe jer smo bili dobri navijači. Derali smo se k'o magarci, ali smo bili baš navijači a ne kao ovi današnji koji na stadion krenu sa cvikcangama i ostalim alatom.

Slavko Bovan је рекао...

Hajro, negdje imam fotografiju sa Kanarskih ostrva. Probaću da je pronađem.

Belirac је рекао...

A ko je gospođa između Ere i Brace?

Slavko Bovan је рекао...

Ne mogu da se sjetim. Vjerovatno neka od nagrađenih rješavačica.