субота, 11. октобар 2014.

NOSTALGIJA (315)

Niška Banja 2005. Susreti enigmata Srbije (Foto: J. Vuković)

4 коментара:

Mišo је рекао...

Ima nešto interesantno u tvom slučaju: ko god da te slika ti sa nekim medaljama, knjigama, diplomama, peharima... VELEMAJSTORE!!!

Slavko Bovan је рекао...

Imam pokoju sliku i bez pehara. Ovo je bilo davno, ali sjećam se ovog fotografisanja.

Quizmaster је рекао...

Evo još jednog primera kako se enigmatska javnost obmanjuje, pri čemu je glavna svrha takve "nostalgične" fotografije da ja budem iznerviran. Svakako ne prvi, a verovatno ni poslednji put, da se Bovan hvali nečim što nije zaslužio.

Naime, taj pehar što drži u levoj ruci (ne obaveštavajući čitaoce da nije njegov) zapravo pripada meni, a osvojio sam ga za prvo mesto u sastavljanju anagrama. Te godine sam, kao član ED "Đorđe Natošević", došao u Niš bukvalno na dva sata, jer sam žurio u Beograd, na šou Dejvida Koperfilda. Bovan je, kao tadašnji klupski kolega, taj pehar preuzeo za mene i kasnije ga uručio.

Što se tiče tvog komentara, Živaniću, možeš da mi se napaseš muda zajedno sa svojim portparolom, koji ima oko tri puta manje šampionskih titula i pobeda na takmičenjima od mene, a nije ga bio blam da se predstavlja kao najuspešniji enigmata Srbije. Jedino u čemu ste vas dvojica velemajstori jeste da lažete, kradete i obmanjujete enigmate.

Čitaoce bloga podsetiću da je prošle godine u Vranju otet pehar za najuspešnijeg učesnika SES Sretenu Periću (jedinom koji je imao dva pojedinačna zlata) i poklonjen Bovanu, a ove godine u Boru sam ja imao najbolji učinak u pojedinačnoj konkurenciji (jedno zlato - anagramiranje i dva srebra - sastavljanje zagonetaka i šah). Nije postojao taj kriterijum po kome je Dinko Knežević (zlato u sastavljanju zagonetaka, srebro u rešavanju) trebalo da dobije priznanje, ta mu je nagrada poklonjena samo zato da je ja ne bih dobio. Možda trenutno možete da se podsmevate poštenim ljudima, ali doći će i trenutak kad će nanete nepravde biti ispravljene i priznanja dodeljena onima koji su to i zaslužili svojim rezultatima.

Slavko Bovan је рекао...

Da, zaboravio sam napisati da je u Niškoj Banji stalno padala kiša i da je bilo prilično hladno.