понедељак, 10. новембар 2014.

MUNJA


Piše Dinko Knežević
Slucajno sam našao na informaciju o 62 broju dečjeg enigmatskog lista "Munja" na gornjoj adresi. Ja ga na kioscima nikada nisam video i nisam znao da takav list postoji. Možda neko zna nešto više o ovom listu?

3 коментара:

N. Petkovski је рекао...

„Munja“ i „Zuzuko“

Stripski serijali za decu „Munja“ i „Zuzuko“ su autorska dela uglednog beogradskog stvaraoca Zdravka Zupana.

Preduzeće „Stella“ iz Beograda osnovano je 1992. godine, a od decembra 2002. izdaje dečiji enigmatski zabavnik „Munja“ zajedno sa vanrednim izdanjima, poput stripova i bojanki.

U stvaranju ovog izdanja učestvuju najugledniji umetnici, kulturni radnici i pedagozi. Na osnovu mišljenja stručnjaka i omiljenosti među decom, procenjuje se da ova izdanja spadaju u sam vrh izdavaštva za decu u Srbiji i okruženju. Zahvaljujumo se svojim autorima, čitaocima i svim prijateljima na mogućnosti da svi zajedno stvaramo i dajemo pouku, kulturu i zabavu po visokim svetskim standardima.



MUNjA ZABAVNIK

„Munja“ izlazi mesečno i namenjen je deci predškolskog i ranog školskog uzrasta.

Časopis sadrži niz logičkih problema, matematičkih i jezičkih igara i pesmica, priča, stripova i drugih priloga — lepo i bogato ilustrovano omiljenim dečijim likovima.

„Munja“ se štampa na finom papiru u boji, a ima 32 strane veličine 14,5 X 23 sm.

S. Čolaković је рекао...

Prelistao sam ovaj dečji časopis pre izvesnog vremena. Koliko se sećam, to nije baš čisto enigmatski list (to se uklapa u ovu priču o sadržaju "Munje" koju prenosi Nikola). U Nišu sam ga video u prodavnicama jednog velikog trgovinskog lanca.

Slavko Bovan је рекао...

Malo mi se ne uklapa ono "samo 89 dinara" za 32 strane.

Npr. Politikin zabavnik na 68 strana u punom koloru na dobrom papiru košta 120 dinara.