петак, 2. јануар 2015.

RETROVIZOR 2014. (3)

Eroteka (156 C)


Jul
- Objavljen 500. BROJ Ukrštenice (Vesti iz Frankfurta) lista koji uređuje Mido Sarajlija.
- SONJA NEDIĆ odbranila diplomski na enigmatsku temu.
- Verica Rajović  ulazi u istoriju enigmatike kao autor(ka) prvog anagrama koji će biti objavljen na IKONI. S ponosom naglašavam da je taj anagram objavljen na ovom blogu.
Uključio sam se u akciju KIKINDSKA PLAŽA. Vidi još OVO, OVO, OVO i OVO

Avgust
- Nakon niza PERIPETIJAkojih neću ni da se prisjećam UMOČIO SAM NOGE U BUNU.
- Zahvaljujući glavnom organizatoru Nevenku Soldi, u Širokom Brijegu orržan Dan enigmatike. Pisao sam detaljno o tome (a bilo je i čitalaca). Vidi OVO, OVO, OVO, OVO  i OVO.
- U Nevesinju sam ponovo učestvovao u OLIMPIJSKOM KVIZU, a skoknuo sam i do Trebinja.
- Dok je blog bio „nebranjen“ desio se frontalni napad tzv „ESS-branilaca“. Aktivno rovarenje protiv ESS-a i miniranje Susreta u Boru, nije moglo proći da da se ja ne optužim za sve i svašta. Bio sam prinuđen da napišem niz satirično-zajebanstko-ironičnih tekstova kojima sam uzvratio udarac. Nekima se tekstovi baš i nisu dopali, ali makar su se iznenadili. Na moju sreću velika većina čitalaca smatra da su tekstovi duhovita odbrana na prostačke napade. Tekstovi su: JEDAN, DVA i TRI.
- Objavljeni su rezultati KONKURSA ESS za ukrštenicu.
- Počeli su Susreti u Boru. I pored aktivne antipropagande, Susreti su bili odlični. Još jedna zahvalnost Krsti Ivanovu kao glavnom organizatoru. Evo najave dolaska PRVIH GOSTIJU.
Ostalo će biti obrađeno u narednom mjesecu (jedan red niže)

Septembar
Kao što rekoh – Bravo za Krsti, a bravo i za sve nas. Susreti su prošli odlično, osim SKUPŠTINE + SKUPŠTINE od koje sam očekivao da će dati neke odgovore na pitanja koja „lebde u vazduhu“, ali i da se meni razjasni za šta sam kriv. Kao što sam i pretposavio „pučisti“ nisu došli u najavljenom broju i na cjedilu je ostavljen samo kandidat za predsjednika, bez podrške. Dakle nije proteklo kako je bombastično najavljivano, ali nije proteklo ni kako sam ja očekivao (da ću dobiti odgovore).
Ako ovo zanemarimo, ostalo je bilo odlično. Pisao sam više tekstova a bilo je i postova sa fotografijama. U takmičarskom dijelu najuspješniji je bio DINKO KNEŽEVIĆ i od ESS-a je dobio zasluženi pehar. Ni ja nisam bio rđav na takmičenjima. Bilo je nekih medalja! Izlet je na sve ostavio dobar utisak. Kada se sve doda i oduzme, bilo je ODLIČNO.
-Krsta Ivanov objavio JEDNOSLOVNI REČNIK
-Krenula sa radom MIROSLAVLJEVA ENIGMATIKA.
- Da ne bi sve bilo enigmatika evo malo i okretanja pala. Tekstovi o vožnji biciklom u Rumuniju: OVO, OVO, I OVO.

Нема коментара:

Постави коментар