среда, 9. јул 2014.

ANAGRAM NA IKONI


Danas su stigle lepe vesti i iz Valjeva.
Saradnica ovog bloga, Verica Rajović, javlja da su danas završeni dogovori o štampanju ikona sa anagramom posvećenom SVETOM NIKOLAJU VELIMIROVIĆU. 
Na današnjem  sastanku utanačeni su detalji.
U Valjevu će biti štampane ikone u velikom formatu sa genijalnim anagramom koji je Verica objavila na ovom blogu 6. februara (vidi: OVDE). Na ikonama će biti naznačeno da je reč o anagramu koji u 23 slova verno opisuje sveca.
Jedana ikona sa anagramom biće trajno postavljena u Manastiru Lelić, a replike će se moći nabaviti po pristupačnim cenama u manastirskoj suvenirnici. Valja naglasiti da se Verica odrekla autorskih prava u korist  Manastira Lelić.
Čestitam Verici Rajović, na odličnom anagramu, ali i na ovom jedinstvenom uspehu. Ovo je verovatno prvi slučaj u svetu da je anagram uklopljen u ikonu.
Ovaj blog je ponosan što učestvuje u ovoj akciji.

8 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

U jednom dano dvije dame postižu nešto jedinstveno. Sonja brani diplomski rad na enigmatsku temu, a Verica ulazi u istoriju kao prvi autor na svijetu kome je anagram uklopljen u ikonu.

Bravo, bravo, bravo.

Slavko Bovan је рекао...

Poseban pozdrav i bratstvu Manastira Lelić i celoj Valjevskoj eparhiji Srpske pravoslavne crkve koji su prepoznali vrednost ovog anagrama.
Postupak za pohvalu!

Zdenko је рекао...

Čestitam Verici. Nije teško prepoznati ono što se radi s ljubavlju.

Luka је рекао...

Čestritke Verici na zaista lijepom uspjehu. Prije tri godine sma poslao upravi Hajduka popis od 100 anagrama za 100 godina Majstora s mora, s natječaja "Boživran", no nažalost ideja da se takvo što otiska i uokviri nije naišla na plodno tlo.

Predlažem Zdenku da pokuša ovući neke poteze, da se njegov veličanstve premetluk Baščanske ploče, na primjereniji način ovjekovječi.

Gojko је рекао...

Alal v(j)era Verice...nije ti ime slučajno,a nadam se ni prezime
------------------------------
NIKAO je,znam
sjajan anagram.

Анониман је рекао...

Лепо.

Анониман је рекао...

Честитка и из даљег комшилука!
Лозничанин

Slavko Bovan је рекао...

Verica upućuje otpozdrave svima koji su joj čestitali.