понедељак, 6. јул 2015.

EKK U VLADIČINOM HANU



Autor ukrštenice je Mladen Marković, a njegov je i naslov ovog posta.

5 коментара:

Миле Јанковић је рекао...

Bravo Lazice.

Mandrak је рекао...

Hvala, hvala, veprova glavo.

Rešad Besničanin је рекао...

Interesantan naziv za deo grada - TRAČ! A DUGE NjIVE su dušu dale za sedmu poziciju u kvadratu 8x8. Svaka čast Mladene!

Mirka је рекао...

DUGA NJIVA je vrh na planini Trebavi kod Modriče, park prirode, izletište.

Mandrak је рекао...

Hanske novine su inače izlazile preko 30 godina, a ugasile su se sa industrijom. Direktor lokalnog radija je pre par meseci pokrenuo novu seriju, i zato smo kod broja 4, ali tek prošlog meseca je čuo da ja to "umem da radim". :) Interesantno je da isistira na ukrštenici, i misli da novine bez te rubrike nisu novine (prve tri su pravili amateri, i kaže odlagao je štampanje zbog njih!). To je stvarno za svaku pohvalu, naročito kad se setim jednog balvana iz Niša, mislim da se zove Radomirović, koji to smatra besmislenim. Rekao je (svojoj ženi, a ona mi je prenela): "Može da pravi, ali ja neću da platim." E, ovde sam čak dobio i honorar... i to vrlo pristojan. :)

Pored tih iz ukrštenice, ima još zanimljivih naziva u tzv. urbanom arealu): s leve strane Južne Morave RUDEŽ (prema mapi, ali naziv nije u širokoj upotrebi; morao bih da znam, jer tu ja živim), severno GOLEMI RID (nikad čuo), najsevernije romsko naselje ORLJAK (rekao bih da je to deo Kule), a južno GOLEMA GLAVA i DVE BRAZDE (mislim da je to kolokvijalno deo sela Repinca). Sa desne strane Morave je KUNJAK (tu je sportski centar, vide se tereni, bazen i dečje igralište sa auto-puta), iznad Dugih Njiva su OSLARCI, ŠIRINE i KOSTANOVAC (sve su to kolokvijalno Duge Njive). Severno od Lemenče i Trača je BELA VODA (ne koristi se). Jedan deo se zove i DŽUKERSKI BREG, ali moguće je da pripada selu Prekodolce.

Naredni put ću da obradim sela. :) Moram da proučim materiju, pa da to fino opišem, recimo: "najnaseljenije", "površinski najveće", "na najvećoj/najnižoj nadmorskoj visini"itd.