среда, 1. јул 2015.

ŠTA ŠTAMPA ŠTAMPA (47)

U HRVATSKOJ IH SE NAPRAVI MILIJUN. SVAKI MJESEC! Otkrivamo kako se radi križaljka i koje su vaše najveće provale!

Tekst iz:JUTARNJEG LISTA 

 

8 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Isti prilog poslali su Hajrudin Hodžić i Stipan Medo. Zahvaljujem!

Miroslav Cvetković је рекао...

Hrvatski Mile Budić - uvezen iz Srbije!

Miroslav Cvetković је рекао...

A i matematika mu je kao enigmatika: 50 x 30 = 1 000 000!

Миле Јанковић је рекао...

Pa ovaj radi bez računara, ili mi se čini.
Mogle bi kolege iz Hrvatske da napišu svoje viđenje.

Miroslav Cvetković је рекао...

Jutros sam se malo dopisivao sa jednim kolegom na ovu teme, pa evo dela te prepiske, da ne izmišljam sve ponovo:

Koliko je meni poznato ovaj gospodin je hrvatska varijanta srpskog
Mileta Budića. Znam priču o tome da mu je Željko Kužet napravio ili nabavio kompjuterski program za sastavljanje ukrštenica, da su malo radili zajedno, a da ga je, potom Buconjić šutnuo i nije mu ništa platio. Mirko je 90-ih, iz Srbije prešao u Hrvatsku i tu nastavio živeti. Željko Kužet je iz Hrvatske (Borovo Selo). Poslednjih godina je u Srbiji, muvao se po nekim manastirskim svratištima. Za Jovana Pokrajca radi nekoliko tezgi (nije potpisan!) i sve su to užasno loši kompjuterski radovi, pre svega zbog očajne baze reči. Osmosmerke su mu, interesantno, vrlo dobre (bolji program). Interesantno je kako Mirko Buconjić u onom video prilogu "sastavlja iz glave": televizija je jedna velika obmana, pa zašto bi bio problem da i ovaj gospodin ne može biti prikazan kako "sastavlja" bez računara? Ovo je, naravno, sramota za hrvatsku enigmatiku: o enigmatici priča šarlatan, a desetine legendarnih enigmata iz ove zemlje to moraju gledati.

Миле Јанковић је рекао...

Ali zato je dobar trgovac, ima kome moze da proda svoje "umotvorine".

Miroslav Cvetković је рекао...

Od mene - toliko. Možda ni ovoliko nije trebalo (?). Ovo je, pre svega problem kolega iz Hrvatske, ali se niko od njih ne oglašava (zašto sam tako nešto i očekivao?).

Hajro је рекао...

Hvala Miroslavu na spremnosti da govori. Da li je problem, chiji je problem, sta se moze uchiniti ... Vec sam govorio o tome da bi nam generalno dobro dosla nekakva kritika, tribina na kojoj bi se isticali dobri, a pogotovo oni drugi, primjeri rada. Ako bi se redakcijama neenigmatskih izdanja mogli ponuditi kontinuirano objavljivani dokazi o loshem radu (ako je zaista losh, ovdje ne zagovaram rekorderstvo, bjeline i sl, tek korektnost i solidan nivo zanimljivosti i rjeshivosti) mozda bi se njihov pristup svemu promijenio. No, zasad se mogucnost javnog govora koristi za neke druge stvari, to govori ponesto i o nama.