уторак, 7. јул 2015.

SVESTRANI MIGO

U tesktu su navedena imena onim redom kako govornici sede


U Svečanom salonu Glavne železničke stanice u Beogradu, u ponedeljak, 06.07.2015. godine, sa početkom u 19 sati, svečano je otvorena 1. Samostalna izložba karikatura Miodraga Ivaniševića i promocija njegove knjige “Rebusi i kako ih se rešiti”. Miodrag Ivanišević je (za one koji ne znaju) grafički dizajner i illustrator, učesnik brojnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Bavi se enigmatikom (član je EK “Kikinda”), karikaturom i stripom, a trenutno piše knjigu “Misterije i kako ih se rešiti”. Na ovoj svečanosti upriličen je i prijem Miodraga Ivaniševića u udruženje “Srpski Krivak” (vidi o uruženju: OVDE).
Na odlično posećenoj promociji, govorili su Božidar Vitas (predsednik Udruženja umetnika Železnica Srbije), Božidar Radenković (Predsednik udruženja” Srpski Krivak”), Stanko Stojiljković (novinar i publicist), Slavko Bovan i Milorad Živanić (enigmati) i Dragan Radenović (vajar). Dobro osmišljen program vodila je Dijana Ivanović, a na violini je nastupio profesor Živojin Velimirović koji je odsvirao “Kad ja pođoh na Bembašu” i “O jesenje druge noći”, iste pesme koje su svirane u čast Andriću prilikom uručenja Nobelove nagrade. Program je završen pesmom koju je uz gitaru otpevao Branislav Ostojić – Bane Ekser, i (naravno) koktelom.
Treba kazati da je sve dobro medijski pokriveno. Bile su prisutne dve televizije (jedna je RTS) i 5-6 novinara. Narednih dana ćemo imati priliku da vidimo šta su zabeležili.
Ipak, ako izveštaja nema na TIO, kao da  se nije ni dogodilo (Ovo je pokušaj duhovitosti, kao najava za “Eroteku” koja sledi)

2 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Ovo je oficijelni izveštaj, a uskoro će i ono što se očekuje od mene ("Eroteka!")

Slavko Bovan је рекао...

Ne ostadoh na koktelu jer sam "trčao" na bus. Dobih informacije da je i taj dio promocije bio vrlo uspješan.