понедељак, 28. децембар 2015.

SPISAK POZNATIH ANAGRAMA

Piše: Dinko Knežević
Posle dugih priprema složio sam prvih 8 slova “Spiska poznatih anagram”, od A do H. Zbirka je nastala tako sto sam sve anagrame koji su se pojavili u hronikama Anagramna od 2001 pa do 2014 (anagram sa internet i sa takmičenja) objedinili sa anagramima koji su preuzeti iz štampanih izvora. Na ovaj način je baza proširena i lakše je proveriti da li je neki anagram već objavljen.
Narednih dana ću spremiti i poslati ostala slova. Kada se složi naredna Anagramna anagram iz tog zbornika biće priključeni ovoj zbirci “Spisak poznatih anagram”.
 

5 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Dinko, kao i do sada, rezultate svog mukotrpnog rada šalje mailom svakome ko želi (besplatno!). Dovoljno je da mu se javi zainteresovani.

Slavko Bovan је рекао...

Još jedna pohvala za marljivog Dinka.

Анониман је рекао...

Dinko, svaka čast za "rudarski" posao, a ja sam ti posebno zahvalan, da se ne brukam više. Pozdrav.
Novo Zekić

Hajro је рекао...

Svaka cast i veliko hvala za veliki posao i krasan rezultat svima na korist.

Анониман је рекао...

Hvala Slavku na marketingu i informisanju sire enigmatske javnosti. Nazalost, dosta adresa je zastarelo ili je promenjeno (open.telekom.rs, ptt.rs, sbb.rs...)tokom proteklih 12 meseci pa mi se mnogo mejlova vratilo. Molim sve koji su ocekivali posiljku, a nisu je dobili da mi se jave sa novom adresom (Vucenovic, Delic, Prvanov, Spasojevic...).

"Spisak poznatih anagrama" je na raspolaganju svim koji zele! Jedini uslov je da zbirku kod koje su pojedini fajlovi teski i preko 10 MB mogu primiti (E-majl adresa se podarzumeva).

Sutra cu poslati narednu seriju od 8 fajlova, jer cekam da se adresar sredi.

Uskoro ce se pojaviti i nova hiljadarka (57.000) "Zbirke objavljenih anagrama", a polovinom februara i Anagramna 2015. Pozivam sve zainteresovane da ucestvuju u kompletiranju A2015, makar slanjem svojih anagrama koji su objavljeni u lokalnim listovima ili casopisima koji samo povremeno donose anagrame pa ih ja redovno ne pratim.

Pozdrav,
Dinko