четвртак, 22. децембар 2016.

ENIGMATIKA NA TELEVIZIJI

Prenosimo objavu sa sajta Mirovne grupe Oaza.
U emisiji "Pola ure kulture", koju uređuje i vodi Branka Kamenski i koja je prikazana na Prvom programu HTV-a u srijedu, 21. XII. 2016. godine, s početkom oko 20:15, jedan prilog bio je posvećen križaljkama. Povod je bila 103. godišnjica objave prve križaljke autora Arthura Wynnea u američkim novinama "New York World" 21. XII. 1913. godine.
U prilogu su učestvovali Boris Nazansky, glavni urednik hrvatske zagonetačke revije "Kvizorame", Filip Karačić, mladi enigmatičar iz Širokog Brijega na studiju u Zagrebu, i dr. Božo Bekavac, docent na Odsjeku za lingvistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

5 коментара:

Belirac је рекао...

Jeste li čuli šta je izjavio Filip Karačić za kompjutersko sastavljanje križaljki? Mi manje-više znamo ko se u Srbiji potpisuje ispod kompjuterski sastavljanih ukrštenica, ali ne znamo ima li takvih autora i u Hrvatskoj.

Filip је рекао...

Da, ja sam to izjavio jer sam (na)čuo da oni koji koriste programe (nema njih puno), koriste na način da odrade neku bjelinu ili ne znam što, i onda pokrpaju sa strane. Oni koji to rade, to ne kriju. I onih koji to tako rade nema puno. Još uvijek je stara škola glavna i njoj sam svakako naklonjeniji. :) Za Srbiju ne znam kako je stanje.
Filip

Filip је рекао...

I dokad sam ja više mlad? Nije li 25 već neka granica ka starijem? Haha :)
Filip

Nedjeljko Nedić је рекао...

Nisam gledao ovu emisiju pa sam ju sada poslušao. Kolege su nas dostojno predstavile.

Filip је рекао...

Milata sam smjestio u tridesete - ove je godine ušao u tridesetu, ne? ;) Imamo i Anamariju Kolobarić koja ne objavljuje u enigmatskim tiskovinama, već u dnevnim listovima i odlična je autorica skandinavki (i križaljki) te kviz-pitanja. Tu je i svestrani Marko Mihaljević koji je zagazio u 30-e.