субота, 25. фебруар 2017.

DIGNI RUKU, DIGNI OBADVE (2)



Eroteka (201-2)
Aco najavljuje početak i kaže da prije dnevnog reda treba da riješimo neka prethodna pitanja. Aha, mislim sada će da se kaže zašto sjednica nije zakazana kako treba, kaže neko obrazloženje, pa onda kaže zašto se nije oglašavao 4-5 mjeseci. To sam mislio, kad ono međutim...Pitanje svih pitanja jeste podnesak „Piramide“ da se iz ESS isključe EKK i Slavko Bovan (Rečeno tim redom, a onda se red obrnuo). Ustaje Mile Janković i detaljno obrazlaže prijedlog. Okrivljeni je, tvrdi, stalnim subverzivnim djelovanjem na blogu koji se odaziva na ime TIO, kontinuirano, smišljeno i podmuklo radio na razbijanju jedinstva u Savezu (Opaska: Ovo nisu riječi MJ, ali to je suština). Okrivljenom se stavlja na teret svašta, ali najnovije je (1) Podsticanje da se ne plati članarina, (2) Jednom je stavio post „Aktivnosti ESS“, a tamo ništa, (3) Više puta je dozvolio da „ljudi oko njega“ svašta komentarišu o savezu. Posebno je apostrofirao subverzivno djelovanje dvojca sa juga Srbije, itd, itd, itd.. Tiradu je završio riječima: „Evo sada pustite Slavka da se brani“.
Za razliku od prethodnih sjednica kada su me prekidali čim zinem, sada su me saslušali. Rekoh da nemam namjeru da se branim. Slobodno vi mene isključite, ali, rekoh: Kako vas nije stid? Čim treba da se priča o važnim temama vi težište bacate na  „Kriv je Slavko!“. Istina je totalno drugačija. Već 2-3 mjeseca tražim od ESS da se oglasi i kaže da postoji kako bih uplatio prikupljenu članarinu, a ne oglašavate se. Da, stavio sam post o aktovnostima saveza. Zar nije istina da nema aktivnosti? Da li rušim Savez tako što sam na blogu čestitao Dan enigmata, i što sam tog dana govorio na radiju o enigmatici i ESS? Vas ne pitam kako ste obilježili taj dan, ali da ne širimo priču, izvolite pa glasajte i izbacite me. (U sebi mislim: A zašto EKK hoće da izbace? Nije valjda da smo radili više nego što treba. Hmmmm, možda je bolje da godinama budemo u hibernaciji?). Uslijediše neke diskusije po ovom pitanju. Većinom diskutanti govore da je prijedlog neutemeljen. Neki su i vrlo oštri. Na kraju glas razuma iz pozadine:“Ma ljudi, skinite ovo sa dnevnog reda (uz neke pohvale na moj račun). Na to dvojac za glavnim stolom uzviknu: „Neeee! Ima da se glasa“.
I glasalo se! Da se išutiram iz Saveza glasali su ŽD, MJ, IR, MK, ZR i LJB (Imena svima poznata). Uzdržanih je bilo nekoliko, mahom članova „Piramide(2)“ i „Natoševića(1)“, dok se jedan novopečeni član „Piramide“ drznuo i glasao protiv. Ja sam takođe uzdržan, iako je ovolicno (pokazujem vrh malog prsta) falilo da glasam da se zlikovac izbaci iz ove časne organizacije. Ostali su glasali protiv, te ja ostadoh u članstvu ESS (do prve naredne prilike, a prva prilika će biti ova „Eroteka“ jer nas ima raznih – Neki ne dozvoljavaju da se kaže ništa drugo osim „Bravo!“). Koliko sam se čudio što je pokrenuto ovo pitanje, još sam se više čudio jer se nije raspravljalo o EKK. Izgleda da po nekoj inerciji koja vlada u klubovima pojedinci se poistovjećuju sa klubom, pa sve ide u paketu. Ne javih se da kažem da to kod nas ne funkcioniše tako. Kod nas rukovodstvo uvažava mišljenje svakog člana. U EKK ne radimo svi isto, ali svi pridonose koliko mogu.
(Ovi koji sjede oko mene, sprdaju se: „Ne izbaciše te? Trebalo je!“)
Nastaviće se jer najzanimljivije tek slijedi.

6 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Pravim "malu" pauzu u pisanju.
Ako ima zainteresovanih u nastavku ćete moći da pročitate sledeće (teze)
- Kako je prošao prigovor EKK jer se sjednice ne zakazuju kako treba
- Javna pohvala (moja) Aci Jankoviću za jednu rečenicu koju je rekao
- Moja kritika upućena Aci Jankoviću
- Diskusija po pitanju "dvojnih pobjednika"
- Glasanje o gore pomenutom
- Zašto kažem da je gore poenuto gotova stvar i zašto to prihvatam
- Izbor novog rukovodstva
- Zašto će biti još pokušaja izbacivanja EKK
- Kako je jedna dobra inicijativa Krste Ivanova nije podržana, i šta će EKK učiniti povodom te inicijative
- Nagrade i priznanja
- Još štošta (ako vas mnogo ne gnjavim)

Belirac је рекао...

Smijurija! Pa kako može da se nešto rješava prije nego što se usvoji dnevni red?

Slavko Bovan је рекао...

Smijurija lli ne, tako je bilo. To nije sve, do pravog početka sjednice još je proteklo dosta vremena.
Pišem nastavak "Eroteke". Jutrss gledam statistčke pokazatelje i vidim da ste ovo baš čitali (ili ste otvarali da vidite slike).
Znam da značajan dio vas ne odobrava način pisanja (Biće opet: "Evo, raspravljaju") ali mislim da se jedino na ovakav, (pre)opširan način može se približno dočarati jučeršnji događaj. Da, pomalo bockam (očigledno), ali prije nego što me osudiš dragi čitaoče/dušebrižniče, zapitaj se šta bi ti uradio da si ti ja.
Dodatno me motiviše šokantna činjenica da se neko dosjetio da me izbacuje iz Saveza jer kažem da je bijelo bijelo, a crno crno.
Oprostiću im (nekad) što upiru prstom u mene, ali to što upliću EKK neću.

Mirka је рекао...

Pade mi na pamet još jedna tibetanska: "Budala i krivih drva nikad neće nestati."

Požuri sa nastavcima...

Dejan Minić је рекао...

Jedan sa juga je mislio da napiše koju reč...ali Mirka je sve objasnila.

Mandrak је рекао...

A ovaj drugi je napisao, ali na svom blogu. :)