уторак, 7. март 2017.

NOSTALGIJA (685)

Piše: Radojica Jovičić
16. decembar 1995, godine.
Tog dana skupilo se u Požarevcu pedeset enigmata i gostiju. Održana je Skupština Enigmatskog saveza Srbije i takmičenje.Domaćin skupa bio je Bratislav Bata Golić, istaknuti privrednik iz Požarevca, koji je enigmate primio  kao goste u restoranu "Sinđelić".
Branko Polić podneo je izveštaj o radu ESS u proteklom periodu. Predsednik je ostao Branko Polić, za sekretara je izabran Vlada Šarić, a u Nadzorni odbor Jelena Antić, članovi Udruženja enigmata "Vuk Karadžić".Diskusija je bila veoma kvalitetna i raznovrsna, vezana za enigmatiku. Učestvovao je i Predsednik UE "Vuk Karadžić" koji je govorio o kvalitetu reči za enigmatiku. Posle nekoliko godina održano je takmičenje u rešavanju zagonetaka. U pojedinačnom plasmanu  PRVO MESTO je osvojio Sreten Perić, drugo Milutin Tepšić, a od članova UE "Vuk Karadžić", treće mesto osvojio je Veljko Maksimović, četvrto Ljubisav Drakulić, sedmo Želimir Vukašinoviž, osmo Vladimir Šarić, deveto Jelana Antić itd.
U ekipnom plasmanu UE "Vuk Karadžić" imalo je tri ekipe po tri rešavača. Jedna ekipa je osvojuila prvo mesto, druga ekipa osvojila je drugo mesto i treća ekipa osvojila je  četvrto mesto itd.
Posle takmičenja podeljene su nagrade, i čestitke na uspehu takmičenja.
Bio je i dobar ručak koji je finansirao Bata Golić.

1 коментар:

Анониман је рекао...

Stara, doduše nisu bila baš najbolja vremena, mada su ratna dešavanja završena. Prvi (neformalni) susret enigmata Srbije, samo dve,tri sede glave i odličan domaćin Bata Golić.
Enigmatska sekcija RKUD "Viskoza" je došla službenim automobilom, pošto se sve dešavalo u jednom danu.
Lozničanin