субота, 26. октобар 2019.

SADA NA SAJMU

Jovan Nedić i Miodrag Ivanišević
Jovan Nedić, Žarko Đokić i Krsta Ivanov

12 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Pozdrav dragim kolegama.

Krsta је рекао...

Kao i uvek, na štandu ALME, gosn. Đorđe Otašević primio nas je, počastio pićem, malo pričali, pa otišao svojim poslom, a mi nastavili ćaskanje o enigmatici itd. neosetno najmanje sat vremena. Kasnije, Jova i ja sreli Ivaniševića i Živanića.
Pozdrav.

Belirac је рекао...

Prije pola sata vratio sam se s beogradskog Sajma knjiga u Beli Manastir, nakon četiri sate vožnje. Jutros i prijepodne putovali smo bitno duže: 7:30 do 13 sati, ukupno 5:30 sati.

Belirac је рекао...

Vrijeme od 13 do 18 sati, kad sam morao izići sa Sajma i potražiti autobus, brzo je prošlo. Uglavnom u razgovorima s kolegama i usputnom obilasku štandova.

Slavko Bovan је рекао...

Žao mi je što nisam mogao da dođem ove godine. Ipak me mnogo iscrpio onaj put iz Hercegovine (juče) a danas sam cijeli dan u "radionici". Ubrzano Vanja i ja pripremamo kviz "Pet plus", a valja uraditi i gomilu enigmatike.
Vjerujem da je na Sajmu bilo dobro.

Belirac је рекао...

Lijepo je doći na sajam i sresti se s kolegama, ali i naporno. Duplo više smo proveli u autobusu, nego na sajmu.

Анониман је рекао...

Ja sam bio na Sajmu u petak i sreo sam Matovića i Šarića.
lozničanin

Анониман је рекао...


Organizovani skup enigmata održan je u petak 25. oktobra na štandu "Večernjih novosti" na Sajmu medija u prisustvu urednika "Novosti enigme": Nebojša VUČINIĆ, Momir PAUNOVIĆ, Dragan LOJANICA, Zoran MILUNOVIĆ te saradnika i ljubitelja: Vladimir ŠARIĆ, Dragan MATOVIĆ, Miroslav LAZAREVIĆ, Zorica JAKOVLJEVIĆ, Milija STEVANOVIĆ, Vojin VUKŠIĆ, Petar JOVOVIĆ sa suprugom, Miloš KARNA, Duško LAZIĆ, Katarina GVOZDENOVIĆ, Milorad SIMOVIĆ (iz Kragujevca), a štand "ALME", pre skupa kod "Novosti enigme", posetili su još Sreten PERIĆ, Radenko RAKOVIĆ, te Jovana MILETIĆ (ćerka Šarićevih sa Isidorom, unukom).
Zanimljivo je da sam Đorđu OTAŠEVIĆU uručio knjigu "Tkanica od slova i stihova" i ostavio pošiljku za Nedjeljka NEDIĆA, Borisa ANTONIĆA, Stjepana HORVATA, Iliju OZDANOVCA, Borisa NAZANSKOG i samog Jovana NEDIĆA. Sticajem okolnosti Jovan NEDIĆ nije poneo sa sobom pošiljku koja je ostala na štandu "Alme". Tako je to kada se enigmati zanesu u razgovorima! Đorđe Otašević u svojoj zauzetosti zaboravio da pošiljku uruči a Jovu Nedića nismo podsetili
pa sada će pošiljka svima biti poslata poštom!

Vlašar

Slavko Bovan је рекао...

Zamolio bih Šarića da pojasni na koji način je organizovan (sazvan) skup u petak. Ovo pitam bez ikakvih zadnjih primisli, već me baš interesuje. Ko je organizator i gdje je objavio poziv. Pošto sam bio van interneta, moguće je da sam to propustio.

Анониман је рекао...


Skup je organizovan od strane redakcije "Novosti enigme" i EK "Nove zagonetke" a poziv je objavljen na sajtu "Novosti enigme" s tim da je tekst poziva od strane "Nove zagonetke" poslao zainteresovanim enigmatima Dragan Lojanica.
Na štandu "Novosti enigme" u petak je od 15 do 19 časova skup enigmata imao svoje vreme gde su se rešavale skandinavke, pomagalo se posetiocima da se sastavi skandinavka, razmenjivani su časopisi i knjige, a bili su gosti mladi karatisti "Crvene zvezde". Svi urednici "Novosti enigme" su se odazvali i saradnicima davali uputstva a pomagali posetiocima u rešavanju.
Nažalost, nisam mogao da dođem i u subotu, jer sam imao ugovoreno šahovsko takmičenje u Rumi (Ekipno prvenstvo Vojvodine u ubrzanom šahu) ali sam toga dana pozvao mobilnim telefonom Jovana Nedića i dobio Vesnu. Nisam znao da Jovan ne nosi mobilni ali sam očekivao da će se Otašević setiti da uruči Jovanu Nediću pošiljku za kolege enigmate iz BiH i Hrvatske.

Vlašar

Vesna Nedic је рекао...

Moram ponovo da pojasnim Šaricu da Jovan ne nosi mobitel jer ga nema. I nikad ga nije ni imao. Mnogi enigmati imaju moj broj pa kad je u blizini Jovan njega i dobiju na moj mobitel. Jovana se uvijek dobije na naš kućni broj.

Анониман је рекао...

JOVANE CARE!

Dinko