уторак, 5. новембар 2019.

NOSTALGIJA (848)


Piše: Luka Pavičić
Njemačka, ovogodišnji domaćin 28. WPC-a i 14. WSC-a, svjetske logičare ugostila je i prije točno 25. godina. Natjecanje se održalo na brodu Britania vožnjom duž rijeke Rajne od Kölna do hridi sa mitskom božicom Loreley i natrag.  U pauzama natjecanja obilazili su se dvorci na obalama rijeke u kojima se usput rješavali enigmatski zadaci (najčešće rebusi), a navečer su se organizirano posjet vinarijama uz degustacije vina.
Obzirom da je to bio tek 3. WPC, svjetska okupljanja logičara su bila u začetku, te je broj sudionika bio skromniji (13 ekipa i 53 natjecatelja). I zadaci su bili više enigmatski (klasične križaljke, magični kvadrati, anagrami, piramida, kriptogrami ...). To je pogodovalo ekipama koje su sastavljene od zagonetača, stoga Hrvatska bronca očito i nije bila neko iznenađenje. Pojedinačno je Pero bio također brončani, Boris je bio četvrti, Luka deseti, a Darko devetnaesti.
Za mene je, dakako uz ostvareni rezultat, ovo bilo jedno od zanimljivijih WPC-a.  obzirom da su današnja svjetska prvenstva svedena isključivo na natjecanje.

4 коментара:

Анониман је рекао...

Poredak ostalih je netočan, Boris

Luka је рекао...

Ups, krivo upisah, Boris je bio četvrti. Oprosti Borise.

Slavko Bovan је рекао...

1 Ron Osher USA
2 Pavel Kalhous CZE
3 Pero Galogaza CRO
4 Boris Nazanaky CRO
5 Markus Gegenheimer GER
6 Zdenek Vodicka CZE
7 Wei-Hwa Huang USA
8 Robert Babilon CZE
9 Kamer Alyanakyan TUR
10 Luka Pavicic CRO

Slavko Bovan је рекао...

"Peti" ispravljeno u "četvrti" i u Lukinom tekstu.