Пећинци су насеље и седиште општине Пећинци у Сремском округу. Према попису из 2011. било је 2581 становника.
Пећинци су једино село које је општински центар у Срему. Изразито пољопривредно подручје, са значајним учешћем сточарства. Последњих година све више се развија повртарство, посебно производња бостана. Фабрика шећера је највеће привредно предузеће. Познати туристички локалитет је Обедска бара.
Слика о Пећинцима се изменила у односу на 2011. годину тако што сада Шимановци имају око 3000 становника а општина и много више. Доласком великог броја фирми (Бош, Сика, Вокс, уз домаће Агросава, Термомонт) и телевизије Пинк развила се општина Пећинци. Иначе, Пећиначке новине ће се као и Културни центар Пећинци одужити свима онима са којима су сарађивали и који су помогли у њиховој афирмацији. Стога, захваљујемо блогу ТИО за објављивање свих ових прилога везаних за ЕК Срем и сарадњу са Пећиначким новинама.
4 коментара:
Hoće li se "Pećinačke novine" sjetiti da za TIO pripremi neku zahvalnicu/diplomu?
:)
Пећинци су насеље и седиште општине Пећинци у Сремском округу. Према попису из 2011. било је 2581 становника.
Пећинци су једино село које је општински центар у Срему. Изразито пољопривредно подручје, са значајним учешћем сточарства. Последњих година све више се развија повртарство, посебно производња бостана. Фабрика шећера је највеће привредно предузеће. Познати туристички локалитет је Обедска бара.
Овде се налази Српски музеј хлеба у Пећинцима.
Слика о Пећинцима се изменила у односу на 2011. годину тако што сада Шимановци имају око 3000 становника а општина и много више.
Доласком великог броја фирми (Бош, Сика, Вокс, уз домаће Агросава, Термомонт) и телевизије Пинк развила се општина Пећинци.
Иначе, Пећиначке новине ће се као и Културни центар Пећинци одужити свима онима са којима су сарађивали и који су помогли у њиховој афирмацији.
Стога, захваљујемо блогу ТИО за објављивање свих ових прилога везаних за ЕК Срем и сарадњу са Пећиначким новинама.
Влашар
Ama, šalim se!
Rado objavljujem (sve) priloge iz lokalnih novina.
Постави коментар