среда, 25. новембар 2020.

JOVANOV SLOGOVNI KVADRAT (267)


BA, BA, CA, DO, DO, PLA, PLA, RO, RO, STA, ŠTILJ, TA, TA, TI, TI, TI

Vodoravno i okomito: 1. Paleozoik (prije 545 – 248 milijuna godina), 2. Specijalitet sa slike (možete ga konzumirati OVDJE), 3. Dodati još neki novac na ranije uplaćeni dio, 4. Slatki tropski krumpir (umanj.).

Autor: Jovan Nedić

12 коментара:

Zdravko је рекао...

STA-RO-DO-BA
RO-ŠTILJ-PLA-TA
DO-PLA-TI-TI
BA-TA-TI-CA

Belirac је рекао...

Da, to je pravo rješenje: staro doba, roštilj-plata, doplatiti, batatica

Belirac је рекао...

Restoran Panon u Kneževim Vinogradima (Baranja) nudi četvrtkom dobru roštilj-platu. Dođite i probajte!

Gojko је рекао...

Roštilj plata i dobra salata!

Анониман је рекао...


Slogokvadrat sa 1. STARO DOBA

STA--RO--DO--BA
RO-BERT--VI--NE
DO---VI--JA--TI
BA---NE--TI--NA

Slogokvadrat sa 2. ROŠTILJ PLATA

BA--RO---NE--SA
RO-ŠTILJ-PLA-TA
NE--PLA--ĆE--NI
SA--TA---NI--ZAM

Vlašar

Slavko Bovan је рекао...

Jovane, moga bi sutra, Vesnu pod ruku pa u taj restoran, pa da se slikaš na licu mjesta sve sa platom, a uz gazdu restorana koji te tapše po ramenu i govori: "Za vas je gratis jer ovakva reklama se ne može platiti!".
Vrlo rado bih objavio tu fotografiju.

(Možda akcija "gratisanja" i uspije. Prije izvjesnog vremena na ovom veselom blogu smo imali onu nevjerovatnu akciju sa mladencima koje je Adnan slikao sa "Feniksom", a ja se našalih da su mladenci zaslužili pretplatu na list. Saznajem da su stvarno počeli da dobijaju list. Znali smo da je Pero ljudina i da su "Feniskovci" zmajevi, ali taj postupak zaslužuje pohvalu. Dakle, možda sutra pohvalio i restoran "Panon". Nije sve u novcu, nešto je i u malim pažljivim postupcima).

Анониман је рекао...

Ozna sve dozna!

Belirac је рекао...

Restoran Panon iz Kneževih Vinograda nema "gazdu" jer djeluje u sklopu Sportsko-rekreacijskog centra (SRC) Kneževi Vinogradi, a tim SRC-om upravlja Trgovačko društvo (TD) Kneževi parkovi d.o.o. za komunalnu djelatnost.

Neki budući enigmatski skup mogao bi se održati u Kneževim Vinogradima, u Svečanoj sali Iris, s ručavanjem u Restoranu Panon i kupanjem u "Suljoškim bazenima".

Belirac је рекао...

Opširnije o SRC-u može se vidjeti OVDJE i u drugim člancima s te web-stranice.

Slavko Bovan је рекао...

Ovaj gornji anonimni komentar ne brišem, jer OZNA prepoznaje pisca komentara. Ovog puta tolerišem nepotpisivanje :)

Belirac је рекао...

Ova moja objava nije zamišljena kao reklama za Restoran Panon, ali ne bježim od toga da su neke moje zagonetke i članci u službi promocije Baranje kao centra kontinentalnog turizma u Hrvatskoj. S takvim ciljem organizovali smo i 33. SOZAH u Belom Manastiru.

Belirac је рекао...

Slavkov prijedlog nećemo moći realizovati jer smo od jutros u dubokoj žalosti. Noćas je, naime, korona pokosila našeg prvog komšiju i prijatelja. Bio je policajac pred penzijom, imao samo 58 godina i nije imao drugih bolesti. Podmukli virus presudio mu je u manje od deset dana. Strašno da ne može biti strašnije.