субота, 22. јул 2023.

MAGIČNI LIK

 

3 коментара:

N. Petkovski је рекао...

1. GALANTNOST
2. KVARTETSKI
3. CENTILITAR
4. DETELINARA
5. KONTINENAT
6. ZAOSTANUTI
7. LASKARATOS
8. CITIRATI SE

Ne odgovara najpre veličina lika (9x11, a treba 8x10)), a ni zadata slova za grčkog književnika (u prezimenu nema Z), ne znam dali se može reći "KONTINENAT"... U svakom slučaju, vrlo težak i zahtevan sklop.

ROK BAN је рекао...

Nikola,
neznam gdje si vidio lik 9x11, iznad piše 8x10, Z je tipkarska greška, KONTINENAT, pogledaj Rečnik SH, Matica srpska Novi sad, 1967.
Pozdrav

N. Petkovski је рекао...

Dragi Branko,
Hvala na odgovoru. Da, iznad piše 8x10, ali mreža izgleda da je 9x11 (ustvari greška je u brojevima u gornjim poljima jer nema broja 2, pa umesto da se završi sa 8, završava se sa 9, pa plus 2 prazna polja = 11). Za KONTINENAT, nisam rekao da ne može, nego da NE ZNAM da li može (nemam rečnike da to potvrdim, jer prvi put u životu srećem takvu reč). "Z" kog grčkog književnika je očita greška (u popisu slova nema "R"), ali ja sam morao da potražim na internetu kako zaista glasi njegovo prezime i ispade da je "Z" falično (umesto "R").

Ali sve ovo nije bilo problem da se reši rogalj i potvrđujem moj utisak da je vrlo težak i zahtevan sklop, koji si ti uspeo da savladaš.