уторак, 4. јул 2023.

NOSTALGIJA (1792)

Čvor Razbibriga br.431 (01.01.1983.) str.8-9.
Prilog: Gojko Mandić

6 коментара:

Gojko је рекао...

Ovo bi posljednji broj Čvor razbibrige

Dejan Minić је рекао...

Ovo je već nekoliko puta ˝Razbribriga˝, a urednik samo udri kopi - pejst.

Анониман је рекао...
Администратор блога је уклонио коментар.
Slavko Bovan је рекао...

Smatram da povremenim ponavljanjem priloga ne nanosim štetu nikome. Biće toga i ubuduće. Iako imam prilično vjerne pratioce, ipak ne prate svi svakodnevno SVE objavljeno.

Анониман је рекао...


Nerešene zagonetke:

KRIPTOGRAM: DAN ARMIJE (čitaju se slova iza Ž):

PREMETALJKA: GORIVO;

ANAGRAM: KAVALJER;

PREMETALJKA ROGOVKA: BORAC - ČORBA;

Vlašar

Dejan Minić је рекао...

Nisi razumeo, Slavko. Svi ti prilozi su objavljeni prvi put, što je super da vidimo šta se ranije radilo (ne smatram da je nešto loše i što se ponavlja).

Onda da objasnim ono što meni kao ¨vjernom pratiocu˝ smeta od početka rada bloga.

Ovde sam apostrofirao reč ˝Razbribriga˝,(a i šta će ona zagrada kod datuma), a ti udri bez provere po prepisivanju po običaju. Da kucaš ovakve objave priloga sam na način koji si standardizovao blogu, ne bi bilo problema (vrsta časopisa, numeracija, datum objave, font teksa itd.), što je potpuno normalno i očekivano. Godinama pratim i vidim da ti po sistemu C/P praktično to određuju oni koji ti šalju priloge i tu je sto načina pisanja svega, sto fontova, i normalno grešaka koje se prepisuju. Nedostatak vremena nije opravdanje, jer 10 sekundi je dovoljno da se napiše objava na uvek isti način.

Da se razumemo, nije ovo najbitnija stvar, bitnije je ono što se objavljuje, ali mene iritira od prvog dana rada bloga. I, naravno, ovo nema nikakve veze sa našim dragim Gojkom. Pozdrav!