четвртак, 14. март 2024.

DANAS U KIKINDI

SDV (Slavko, Dobrivoj i Vanja)
Danas smo u "Maloj radionici kafe" obeležili deveti rođendan Enigmatskog kluba "Kikinda". Iskoristili smo priliku da dogovorimo naredne "akcije". Spremni smo za raspis Memorijala "Đuro Knežević", a utanačen je i plan puta za Koceljevu u subotu. Pretresli smo još nekoliko aktuelnih tema, a osvrnuli smo se i na dosadašnji rad. Ocena: Nije loše, uopšte nije loše. Idemo dalje!
 

8 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Objavljeni su reultati Javnog konkursa Grada Kikinde. Za EKK je opredeljeno 40.000 dinara (lani 57.000). Nije mnogo, ali smo mi skromni pa kažemo - hvala za ovo.

Dejan Minić је рекао...

Od kakvih ste dobili, dobro je.

Znači ovo je taj čuveni žiri. Spremite se, unapred se oštrim da vas kritikujem:)

Slavko Bovan је рекао...

Za MĐK smo razmatrali nekoliko mogućih tema, pa smo skoro odlučili (naglasak je na "skoro") za jednu. Iz konkurencije za temu optalo je ovo: "Kažu ljudi, a kaže i vreme prgava nam i pamet i seme." (Stih iz poeme "Kikinda"). Hajde da baš vidimo ima li kojeg junaka da od ovoga napravi anagram :)

Slavko Bovan је рекао...

Kažu ljudi, a kaže i vreme prgava nam i pamet i seme. Kad nas sadiš – u zemlju nas sadiš a iz zvezda moraš da nas vadiš. Svi mi što smo niz Galacku tekli, nikad klekli i nikad utekli. Na ražnju nas ko jaganjce pekli. Na kriške nas kao lebac sekli. Svima u brk što imamo rekli. Svet prorekli. Sebe nedorekli.
Izvor (pročitajte više):

M. Antić (druga strofa)

Slavko Bovan је рекао...

Dejane, kritičara nikad ne nedostaje, ali kad se već nudiš, može. Možemo mi štošta istrpiti...Kažu ljudi, a kaže i vreme...

Slavko Bovan је рекао...

III
Neka zvone zlatni seferini. Mi smo neki i ludi i fini. Prvo malo ubodem te bricom, Onda kažem: molim te, izvini. Na severu kukuruze beru. Glave beru. Na nebo se deru. Kad se bore, tu se večnost ore. A kad gore, počnu odozgore. A kad ćute, pazi: opet mute. A kad mole, otmu odozdole. A kad ljube, polome ti zube. A kad vole, usta te zabole. A kad šapnu, o dušu ti zapnu.

Dejan Minić је рекао...

Prgavi, prgavi...Zdenko će to, on od svega napravi nešto, a i ne mrzi ga.

Naravno, za pohvale smo šturi, a za kritike nas ima. Ja se oštrim za EDL (ako budu), ne za MĐK. Tu nema problema.

Slavko Bovan је рекао...

Da, biće i EDL (planirano je da bude raspisan konkurs u maju), taman kad se završi MĐK.

Zašto biste nas hvalili? Sve što radimo je sasvim uobičajeno.