JEČMENKA
Ova
sorta dobila je naziv po vremenu zrenja tj. sredinom juna odnosno u isto vreme
kada i ječam.Plod kruške ječmenka je sitan, čigrastog oblika sa dugom
peteljkom. Pokožica je zelenkastožute boje, glatka i sjajna. Meso je zelenkastobelo,
slatko-nakiselog ukusa i prijatne arome. Stablo kruške ječmenka je bujno,
dugovečno i otporno na mraz, sušu i većinu bolesti. Plod
se može jestii i kada je zelen jer je sladak čak i tada, ali kada ugnjili dobija
svoju posebnu aromu koja je neprevaziđena.

4 коментара:
Slavko bi trebao da pročita ovaj tekst i da ga malo koriguje :-)
Ispravio sam ono šta sam zapazio.
Slatak :-)
Danas su od 8 do 14 vršili remont pa nismo imali struje u tom periodu, a od 14.30 do 20.30 sam imao drage goste, pa je pravo čudo da nisam sve pobrljavio na blogu.
Постави коментар