петак, 6. септембар 2013.

DANAS IZ KIKINDE

Ovo je tekstić koji je objavljen u današnjim "Kikindskim" (06.09.2013, broj 774, strana 9.

Do sada su o svom sugrađaninu  vest objavile obe lokalne televizije, Radio Kikinda, "Blic" (izdanje za Vojvodinu") a šlag na tortu bio je prilog RTS-a (pre 15 minuta) u emisiji "Srbija danas" (odmah iza "Vesti"). Prilog je od manje od dva minuta, ali mi se čini da je dobro napravljen. Trebalo bi da se pojavi na sajtu RTS-a večeras ili sutra.

14 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Uspio sam da pomenem iz kojih gradova su članovi moje ekipe.
Taj dio razgovora smo ponavljali. Prethodno sam pominjao i imena i prezimena i naziv ekipe, ali izgleda nije se uklopilo u predviđenu minutažu.

Slavko Bovan је рекао...

Jel' neko gledao?

Mišo је рекао...

Dobro je bilo. Ti ispričaš mnogo toga - oni povade iz te priče, vremenski ograničene, ono što se njima čini interesantnim pa često izbace glavno. Sve u svemu, ovo danas je bilo korektno.

Rešad Besničanin је рекао...

I ja sam gledao, dobro je ispalo! Setih se, kad sam prošle godine u Kikindi postao prvak Srbije u rešavanju, imao sam polučasovni intervju za RTV Novi Pazar. To je bilo moje prvo javno pojavljivanje u nekom lokalnom mediju za ovih 35 godina koliko se babim enigmatikom.
Način kako su Kikinđani propratili uspeh svog sugrađanina sve govori!

Анониман је рекао...

Sasvim slučajno, za ručkom, gledao sam prilog o tebi na RTS. Kratko ali dovoljno da se kaže najosnovnije. Čestitam.
Krsta Ivanov

Коста Жељски је рекао...

S pažnjom propraćeno i u Perlezu.

Slavko Bovan је рекао...

Da, Rešade, još jednom moram da se zahvalim kikindskim novinarima.
I ova mala (po gabaritu) vijest "radi posao".
Bez medija i promocije enigmatike na svaki način, nismo postigli ništa.
Dakle, i tvoje gostovanje na lokalnoj televiziji svakako je velika promocija ove naše djelatnosti.
(Biće prilike za neke Susrete enigmata i u Novom Pazaru)

Slavko Bovan је рекао...

Perlez je uvijek dobro informisan :))))

ljubica је рекао...

Uvijek mi je drago čitati o lijepim zbivanjima u enigmatici! Još jedna čestitka Slavku za promociju enigmatike i za lični uspjeh!!

Belirac је рекао...

Sve članke o enigmatici koji izađu u bilo kojim novinama trebalo bi "turiti" npr. na ovaj blog da ih svi vidimo, a za članke ili emisije kojima se može pristupiti preko interneta trebalo bi priložiti poveznice.
Zato prijedlog da se na blog postave članci i iz onih drugih kikindskih novina, iz "Blica" i gdje ih je već bilo. Nije li bilo riječi da će nešto biti i u podgoričkoj "Pobjedi"?

Slavko Bovan је рекао...

Lično sam napisao vijest o velikom uspjehu Ilije Đurkovića za "Pobjedu" i izgledalo mi je da su zainteresovani za objavljivanje (raspitivali su se o nekim detaljima). Nemam informaciju da li je nešto objavljeno.

Miroslav Cvetković је рекао...

Pre par godina sam predložio (na sajtu ESS) da se na jednom mestu čuvaju foto i video dokumenti vezani za ovu našu zanimaciju. Takođe sam pomenuo da bi trebalo početi skenirati stare enigmatske časopise dok se nisu raspali ili dok njihovi vlasnici ne otputuju u "sabirni centar", a naslednici pobacaju sve u kontejnere... I one poveznice koje sam ostavio (kviz emisije u kojima se takmiče enigmate) su nestale zbog ograničenog prostora na sajtu. Nije veliki problem "organizovati" blog ili šta drugo, odrediti neke osnovne kriterijume (rezolucija, veličina, tip fajlova...), pa da svako ko može i želi smesti tu sve ono što ima veze sa našom enigmatikom.

Belirac је рекао...

O tome je već više puta bilo govora (koliko se sjećam na Adnanovom blogu), ali bi se neko trebao prihvatiti te "organizacije" bloga ili šta drugo. Ako se to pozitivno riješi, ja ću staviti sve što imam skenirano.

Kontrolor је рекао...

1) Ne gledam TV pa nisam video. Da li je rečeno iz kog su kluba su 2/3 pobedničke ekipe na poslednjim Susretima (bar u tom trenutku)?

2) Postoji jedan enigmatski forum, otvoren za SVE! Na njemu SVAKO može započeti temu po želji (bez posredstva 'velikog štrumfa'), pa i arhivu objavljenih radova. Onda SVI mogu postavljati ono što imaju, uz mogućnost dogovaranja, predlaganja i komentarisanja.