уторак, 7. јануар 2014.

NOSTALGIJA (103)

Ovo je prilika da se setimo nekih dragih prijatelja.
Na slici su: Slavko Bovan, pok. Milan Jelenković, Milorad Živanić i pok. Zoran Zeljković. Fotografisano na jednoj davnoj proslavi u organizaciji "Hupera".

Dopunio Dinko Knežević: Slika je nacinjena aprila 1995. na proslavi Hupera u restoranu Šaca. Slika svih učesnika je objavljena u knjizi Anagrami Veselina Patrnogica na 46. strani.

16 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

U pozadini fotografije vidi se pok. Mladen Đurđević.

Slavko Bovan је рекао...

Tu je takođe i Ivica Mlađenović.

Slavko Bovan је рекао...

Ovu dragu fotografiju imam odavno, i sve tražim pogodan trenutak da je objavim.

Nadam se da ću nekako saznati kada je ovo fotografisano. vidim da sam mladolik, te zaključujem da je fotografija iz praistorije.

Miroslav Cvetković је рекао...

Ovo je, više nego sigurno, snimljeno na nekom skupu povodom "Huperovog" rođendana, u onom klubu, kakosezvaše... u ulici u kojoj je brazilska ambasada. Snimljeno je pre februara 1999. godine (tada je umro Milan Jelenković) - verovatno između 1991. i 1993. godine.

Dejan Minić је рекао...

Najviše mi se dopada stajling kod Miše:)

Slavko Bovan је рекао...

Ne može biti ranije od 1993.

Анониман је рекао...

Sećam se i pozivnice za tu proslavu (ako je to onaj klub, pored brazilske ambasade). Klub, hm..
Mislim da je u Šafarikovoj ulici. Ovo (skoro sigurno) nije proslava iz Jugoslovenskog dramskog pozorišta
Saša Čolaković.

Анониман је рекао...

1993. u Jugoslovenskom dramskom pozorištu (našao sam neki notes, uspomena sa proslave).
Ako je to-to, onda je 1995. ili (najkasnije) 1996. godina.
Saša

Анониман је рекао...

Vrzma mi se po glavi (ali, bojim se da ne lupim), godinama ovo nisam pominjao. Krivo mi je zbog nemarnosti, jer, i sam imam dosta fotografija bez naznake godina, datuma...
U Mariboru sam svojevremenu bio u dvorani "Štuk". Da li je ovo bio klub "Šmuk"? Ovo mi nekako, kroz maglu, dopire do sećanja.
Izvinjavam se ako sam lupio. Beogradjani bi mogli ovde da priskoče u pomoć.
Saša

Miroslav Cvetković је рекао...

ШАЦА?

Miroslav Cvetković је рекао...

....Bili ste među onim odabranim, koji su redovno odlazili i u čuveni VIP restoran “Šaca”? Koga ste tamo sretali?

- Ah, “Šaca”, čuveni restoran u Šafarikovoj ulici, u koji se obavezno išlo posle modnih revija. Bio je do te mere ekskluzivan da ste morali da ispunjavate određeni dres kod da biste ušli. Verovali ili ne, u restoran nisu smele da uđu žene u pantalonama. Jedan od čestih gostiju bio je Zdravko Čolić. Žene su bile lude za njim. Takva euforija se retko viđala.

Kod “Šace” ste se sreli i s Borom posle njegovog legendarnog koncerta na Tašmajdanu, kada je postao istinska zvezda?

- To je i Borina omiljena anegdota, koju je često pričao. Sećam se da se bio malo nacvrcao, pa sam ga pozvala na kafu da ga otreznim. Avaj, umesto šećera, sipala sam mu so u kafu. Uvek smo se slatko smejali mom “umeću otrežnjavanja”. Inače, ja sam jedina žena kojoj je Šaca otkrio tajni recept za tartar biftek sa osamnaest začina (smeh)!

Анониман је рекао...

Ovo mi se čini gotovo izvesnim odgovorom. Vrzmao mi se po glavi naziv na slovo "Š" (verovatno sam i Miroslavu pomogao). Da, klub ili kafana "Kod Šace". Možda je i imao drugačiji naziv, ali, znali su ga pod tim imenom.
Saša

Анониман је рекао...

Pošto Miroslav pomenu VIP ličnosti i zvezde, ti (o kojima je redovno i rado pisao "šareni" Huper) su se rado odazivali na ove proslave i druženja. Ovom prilikom sećam se da smo se "sudarli" na ulazu sa Žikom i Jelenom iz grupe "Zana" (ja i moja supruga, tada još devojka-išli smo zajedno). Malopre smo se čuli (ona radi) i pomogla mi je da se setim da su bili i pokojni Delča, grupa "Vampiri", neki sportski komentator? i ko zna još ko u mnoštvu zvanica.
Iz JDP, na primer, sećam se da su došli Branka Katić, Katarina Gojković, Bajaga, Ivan Bekjarev, Bajone, Darko Bajić (dolazili su i Minimaks, Srdjan Todorović, Rambo Petković, poznati glumci, muzičari, sportisti...).
Sve je neuporedivo sa aktuelnim dešavanjima ovim danas (našim-enigmatskim).
Saša

Анониман је рекао...

Slika je nacinjena aprila 1995. na proslavi Hupera u restoranu Saca. Slika svih ucesnika je objavljena u knjizi Anagrami Veselina Patrnogica na 46. strani.
Poz.
Dinko

Slavko Bovan је рекао...

Hvala Dinko!

Slavko Bovan је рекао...

Dopisana dopuna ispod fotografije.