понедељак, 10. фебруар 2014.

NOSTALGIJA (121)


(Prilog: Stjepan Najman)

5 коментара:

Анониман је рекао...

Cetrdeset godina! Izgleda dosta svjeze i danas..., podsjeca na neka skandinavska izdanja. Zasto nije opstao (samo 13 brojeva)? Sjecam se da je papir bio dobar, mozda su troskovi bili preveliki, mozda je izdavach prelako odustao. Koncepcijski i vizuelno je bio vrlo sharen. Sjecam se da sam bio malko iznenadjen poredeci Test sa Dzepnom u kojoj se znalo sta ce biti na kojoj strani. I u Cvorovim izdanjima se ruka urednika mnogo vishe osjecala. Test su, na neki nachin, uredjivali suradnici shaljuci najrazlichitije radove, formate... Vizuelna razigranost je bila i vrlina i mana, bilo je tu svjezine i dobrih ideja, no citkost je pocesto trpila.
Bio sam samo suradnik, radoznao da budem blizu redakcije, sretan kad mi koji rad bude objavljen... 15 mjeseci poslije gashenja Testa pokrenuli smo (kao samostalni izdavachi organizirani u udruzenje gradjana) HIK i iskustvo sa Testom mi je bilo vrlo vrijedno.
Hajro

Miroslav Cvetković је рекао...

U ČETRNAESTOM (POSLEDNJEM) BROJU OBJAVLJEN MI JE PRVI ENIGMATSKI RAD.
Dakle, Hajro, nije izašlo "samo 13 brojeva"!

Belirac је рекао...

Stvarno je izdano 14 brojeva "Testa". Imam ih sve uveza u jednu lijepu knjigu.

Slavko Bovan је рекао...

Kao što rekoh, veoma sam veseo kada posjetioci ovog bloga aktivnim učešćem (konstruktivnim komentarima) poboljšaju sadržaj.

Анониман је рекао...

Tako je, bilo je 14, pisali smo o tome ne bash tako davno ovdje.
HH