понедељак, 10. фебруар 2014.

SA SAJTA ESS


USKORO

Miroslav Lazarević
«УКРШТАЊЕ РЕЧИ У СРПСКОЈ ЕНИГМАТИЦИ»
(Аутори: Мирослав Лазаревић, Јован Вуковић и Миодраг Тошић;
издавачи: Енигматски клуб «Нова загонетка» и «Алма»)
 
      Књига на преко 500 страница А5 формата представља почетке, историјски развој и домете у српској енигматици у сфери укрштања речи, а поводом стогодишњице прве модерне укрштенице у свету Артура Вина објављене у Њујорку 21. децембра 1913. године.
      У књизи се налази стотинак важнијих датума из области укрштених речи, углавном из српске енигматике, затим двадесетак текстова везаних за четири књиге о укрштеницама које су до сада објавили српски аутори, а потом је дат приказ стотинак врста и варијација укрштених речи српских енигматских аутора. У наставку је дат избор од око сто и педесет укрштеница, који представља шири круг српских састављача укрштених речи, али и домете које су они остварили у овој сфери. Преко сто и двадесет текстова о укрштеним речима српских аутора, објављених у дневним, периодичним и енигматским листовима и гласилима, показују како су српски енигматски писци видели «краљицу загонетака» са различитих аспеката: теоријског, историјског, рекордерског, полемичког, језичког . . . Ту је и поглавље о занимљивостима у сфери укрштених речи, а све је то илустровано са преко четири стотине слика, од којих је стотинак слика еминентних српских састављача укрштених речи.
      Све додатне информације могу се добити преко издавача, путем којих се књига може и обезбедити пренумерацијом до 15. марта 2014. године. У претплати књига стаје 1.000,00 динара (трошкови каталогизације и штампе).
 

7 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Naravno, na mojih 1000 dinara možete računati!

Belirac је рекао...

Ja sam drugi prenumerant, naravno!

Mišo је рекао...

Ja sam treći zainteresovani!

Trodimenyionalac је рекао...

Računajte obavezno i na mene.
Dragan Ristić

Rešad Besničanin је рекао...

I ja se prijavljujem!

Rok Ban је рекао...

I ja se prijavljujem!

Ilija Đurković је рекао...

Prijavljujem se za knjigu!