недеља, 6. април 2014.

LOGIČKI MARATON

Piše: Ilija Đurković



U mađarskom glavnom gradu Budimpešti je od 21-23 marta 2014.godine održano takmičenje u rješavanju logičkih zadataka “24 hours Puzzle championship” i to po 14. put. Ovaj turnir je poznat i pod nazivom “Logički maraton” i sigurno je jedno od najcjenjenijih ali i najnapornijih takmičenja u svijetu logičke enigmatike. U logičkom svijetu 24h Logički maraton u Mađarskoj je nešto kao atletski miting u Cirihu – jedan i poseban. Takmičenje se sastojalo iz 14 setova zadataka koje su sastavili eminentni logičari iz čitavog svijeta.

Poslije izjednačene i beskompromisne borbe, prvo mjesto osvojio je Peter Hudak iz Slovačke, drugi je bio Nikola Živanović iz Srbije a treći Zoltan Horvat iz Mađarske. Od takmičara sa ovih prostora, Čedomir Milanović iz Srbije je osvojio 16. mjesto, Zoran Tanasić je bio 23., Milovan Kovačević 27., a Hrvatica Katarina Cvenić je zauzela 29. mjesto.

Izvještaji sa ovog takmičenja mogu se naći i na Facebook-u: https://www.facebook.com/events/247785822055351/

Zadaci sa ovog takmičenja dostupni su na adresi: https://www.dropbox.com/sh/ph4ntyc2r761r4c/iFyCTXGE7_

5 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Čestitka Nikoli. Sjajan rezultat.
(Ni 16. mjesto Kikinđanina ČM nije za bacanje. Čestitka i njemu)

Unknown је рекао...

Ne zamjerite ako nešto nije u redu, ovo mi je prvi novinarski izvještaj! :)

Slavko Bovan је рекао...

Jedina primjedba odnosi se na "bajatost" vijesti. Ovo bih odmah objavio, da sam znao ovu informaciju.
Zahvaljujem Iliji!

(Valja se ugledati na Sonju Nedić. Djevojka na školovanju-usavršavanju u Ljubljani, ali koristi priliku da šalje pravovremene i interesantne informacije.)

Unknown је рекао...

Želio sam da na ovaj način, pa makar i sa zakašnjenjem, skrenem pažnju enigmatskoj javnosti na ovaj veliki Nikolin uspjeh, koji je samo jedan u nizu. Nikola je godinama u samom svjetskom vrhu na polju logičke enigmatike!

Rešad Besničanin је рекао...

Svaka čast Živanoviću (upoznao sam ga u Somboru) - nije samo jak takmičar u rešavanju logičnih već i svih standardnih enigmatskih zadataka. Čestitke i svim takmičarima sa ovih naših prostora!