среда, 9. април 2014.

NOSTALGIJA (176)

Piše: Radojica Jovičić


TIP-TOP, enigmatika A4.
Izdavač: Izdavačko-grafičko preduzeće "Grafikam" d.o. Zrenjanin. Direktor i glavni i odgovorni urednik, bio je Nedeljko Meseldžija. Enigmatske priloge za ceo broj pripremalo je Udruženje enigmata "Vuk Karadžić" iz Beograda, a urednik je bio R.Jovičić
Prvi broj ovog lista izašao je aprila 2001. godine.
List je izlazio kao mesečnik i izašlo je 12. brojeva, stim što su dva zadnja broja, po nalogu gazde,  bila sa radovima koji su več bili objavljeni u prethodnim brojevima.
Bila je to raznovrsna enigmatika: nagradna skandinavka, ukrštene reči, brojčana ukrštenica, klasična ukrštenica, bela ukrštenica, domino ukrštenica, osmosmerka, duplerica skandinavka, klin, magični lik, anagrami, rebusi, strana za najmlađe, tip-top humor, Arhimedova zagonetka i dr. Zanimljivo je to, što su svi radovi u naslovu imali temu rada (sportska skandinavka, skandinavka sa karikaturom, lepa manekenka, muzička skandinavka, slikar i njegovo delo, pripovedač ratnih tema, južno voće , glumice-majka i ćerka itd, itd.. Sarađivali su: R. Jovičić, R. Stojković, V. Maksimović, G. Topličević, S. Lukić, D. Nikić, M. Sarajlija, B. Turjačanin, D. Mašić, K. Vereb, M. Mijatović, S. Perić, M. Vučenović i drugi. Bio je to prijatan list za rešavanje, sa stranicama u boji, ali je prestao da izlazi zbog većeg obima posla štamparije gazde, oko štampanja jednog dnevnog lista i knjiga za škole.

2 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Još jednom zahvaljujem Radojici Jovičiću na detaljnim podacima o objavljenim listovima.

Unknown је рекао...

Ne sjećam se ovog časopisa, vjerovatno da nije ni dolazio u Crnu Goru...