недеља, 25. мај 2014.

NOSTALGIJA (220)

Kviz broj 36, 04.07.1973.
Piše: Jovan Nedić
Godine 1973. na "Kvizov" "Suradnički natječaj" svoju križaljku dimenzija 9 x 6 poslala je i Edita Keseg iz Kikinde. Eto Slavku zadatka da sazna nešto o toj Kikinđanki, koja je bila – bar koliko je meni poznato – križaljkašica u pokušaju.

11 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Edita Keseg je supruga Ilije Stančula.

Slavko Bovan је рекао...

Autor ove ukrštenice, vjerovatno je Ilija. Ipak moraću da provjerim jer i Edita odlično vlada enigmatikom (Kako i ne bi kada je u braku sa enigmatom duže od 50 godina). Ilija često ističe kako mu žena često pomaže kod opisivanja.

Slavko Bovan је рекао...

Na ovom popisu zapažam još nekoliko vrlo poznatih imena.

Belirac је рекао...

Smatram da bi uz ovu križaljku mogao stajati i tag "Evergrin". Ipak to nije obična križaljka. Od svih slova s obrojčenih polja dobiva se konačno rješenje.

Miroslav Cvetković је рекао...

Ne slažem se , Jovane. Dijagram ove ukrštenice je toliko lak da svaki prosečni zagonetač može sastaviti rad istog ili boljeg kvaliteta. Ja sam ovu sastavio za manje od pet minuta!

KRIŽALJKA

Belirac је рекао...

Slavko je rubrici dao malo pretenciozan naslov. Nije bilo zamišljeno da se u njoj objavljuju samo antologijski sastavi, nego svi koji su nekome od nas zbog nečega zanimljivi.

Možda je npr. ovo prvi sastav takve vrste, ili prvi u "Kvizu", ili jedan od rijetkih takve vrste...

U toj rubrici samo skupljamo građu za neka buduća istraživanja, vrednovanja, antologije i sl. i o toj građi skupljamo podatke i raspravljamo...

Миле Јанковић је рекао...

Ovo je EVERGRIN NAD EVERGRINIMA.

Slavko Bovan је рекао...

Koje?

Миле Јанковић је рекао...

Kako koje, pa ova ukrštenica, u životu nisam video bolju od ove.

Slavko Bovan је рекао...

1. Ovdje su dvije ukrštenice (ako se pažljivo pogleda).
2. Ova rubrika je "Nostalgija"

Миле Јанковић је рекао...

Ja vidim samo jednu, ovu od Zeljkovića, jeste "nostalgija", moj odgovor se odnosi na Nedićev genijalni komentar da ovo treba da bude evergrin, ja nešto ne vidim ovde evergrin, pa izgleda da je vreme za naočare, a u ovom slučaj verovatno mi ne bi pomogao ni mikroskop.