понедељак, 16. јун 2014.

VRATIJA SE ŠIME

Đetić, Ero, Dalmatinac i Leskovčanin (+Belirac iza fotoaparata)
Eroteka (127)
Baš je Zagreb zabačen, ...u odnosu na Kikindu (ovdje ide onaj smiješni znak koji se na čistom srpskom jeziku naziva smajli ili смајли). 
Stigoh prije pola sata sa jednog od najboljih susreta enigmata na kojima sam bio (a bio sam na mnooooooooogooooooooooo susretanja razne vrste). Ovo što je Robert uradio zaslužuje posebne pohvale i najmanje 20 postova na ovom veselom blogu. Pozitivna energija non-stop. Narednih dana, oni koje to interesuje, imaće priliku da pročitaju podosta zanimljivih detalja, ali i da vide niz ekskluzivnih fortografija koje su napravili Jovan i Dejan.
Izvještaje, iz opravdanih razloga počinjem "Erotekom" (uputstvo za upotrebu za neupućene: U "Eroteci" je naglasak na šegi-zabavi dok će oficijelni tzv.ozbiljni izvještaj ići naknadno).

Dakle, nakon napornog putovanja i klackanja autobusima ZG-BG-KI stigoh u Kikindu. Na vratima me dočeka Najbolja od svih žena, podbočena i "ljutito" pita treba li da uzima četku i varikinu. Naime, kada me je ispraćala na put zaprijetila je da će mi na povratku prvo izribati varikinom neke, da se duhovito izrazim - vitalne, organe. To je bila reakcija na priču "Ero u Zagrebu" koja je a Kviskotekinom konkursu osvojila šesto mjesto, i koja govori o susretu mladog provincijalca sa damom sumnjivog morala, u "zabačenom" gradu iz prve rečenice današnje "Eroteke".
U samoodbrani razvukoh šarmantan osmijeh poznat pod nazivom "Nevinašce" i tako probih prvi kordon na ulaznim vratima. ("Nevinašce" svaki put uspijeva, još od 1990. godine do sada, a u prethodnim godinama sam usavršio još neke podvarijacije ovog moćnog odbrambenog oružja).
Odmah je bilo: "Ruke šire u lice se ljube". 
Uz "kafosrk" (kafu dočekušu) Najboljoj od svih žena, onako zbrda-zdola ispričah kako je bilo. Odmah rekoh da je ovo bo pravi spektakl, festival pozitivne energije, susret sa mnogim dragim ljudima...

Ekipa "Tupljenja i oštrenja" je na teren istrčala u najjačem sastavu sastavljenom od iskusnih internacionalaca (Ilija iz Podgorice, Dejan iz Leskovca i Ero, Hercegovac iz Banata). Doduše, još bi ljepše bilo da su uz svoju ekipu bili i Nikola Veliki Makedonski i Gojko Sanjoličanin Mandić. O gostoprimstvu domaćina prema ekipi TIO biće posebno riječi.

Za prvo javljanje kazaću još jednom da je sve bilo odlično.
U narednim nastavcima ću detaljno razraditi više tema i detalja.
Saznaćete kako je Dejan ščepao 1000 kuna nagrade, ali nećete saznati šta bi Dejan rado zamijenio za tu nagradu.
Sazanaćete kako izgleda jubilarni broj Kviskoteke, ali nećete saznati da li je Ilija pokupovao sve enigmatske listove koje je našao u Zagrebu.
Saznaćete kako izgleda "okoponoćna" šetnja ulicama Zagreba, ali nećete saznati kakve to ima veze sa vicem o trci  Bosanaca i Crnogoraca na 100 metara (Prvi zalutali a drugi odustali).
Saznaćete ko je bio AMBASADOR DOBRE VOLJE, ali nećete saznati da li je bilo kakvih diplomatskih skandala u cik zore.
Saznaćete da li je barba Luka istakao kandidaturu za prijem u veselu ekipu TIO, saznaćete da je prošao prijemni ispit, ali nećete saznati ko je kome plaćao za transfer.
Saznaćete kakvo je bilo iće i piće, ko je pobijedio u najavljenom trci "Puzanje do flaše", ali nećete saznati da li su pobjednika morali nositi jer su ga totalno izdale noge.
Saznaćete da li tamburaši znaju pjesmu "Čudna jada od Mostara grada", ali nećete saznati ko je prilično namučio muzičare.
Saznaćete da Zdenko Capan izvrsno pjeva, ali nećete saznati ko je plesao a ima dvije lijeve noge.
Saznaćete još mnogo toga, ali moraćete da se malo strpite jer sad moram malo i da odspavam (nisam oka sklopio od pamtivijeka).

Da, NAJVAŽNIJE: Saznaćete da li sam diplomatskim ubijeđivanjem uticao na Roberta da promijeni svoju odluku da sledeće Prvenstvu bude TEK 2018. godine.

(Do sledećeg izvještaja mogu i ostali akteri odvog istorijskog događaja da iznesu svoje viđenje. Baš me zanima da li će se javiti iko od nas 200 ko je nezadovoljan.)

18 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Nisam bio ni svjestan koliko sam umoran od puta. Evo me sada k'o pijana kokoš, kunjam i gledam fudbal. Čekam da stigne "bokal kafe" da se malo razbudim.

Dejan Minić је рекао...

Svi smo zanemeli, što zbog umora što zbog toga što se ovakav događaj teško može opisati rečima. Samo onaj koji je ovome prisustvovao zna o čemu pričam.

Biće prilike da o svemu dosta govorimo, samo bih ovom prilikom zahvalio Robertu, Siniši, Andrei i drugim ljudima iz "Kviskoteke" na predivnom prijemu, gostoprimstvu i neponovljivoj proslavi jubileja. Događaj nad događajima!

(Slavko, nadam se da nećeš baš sve pikanterije iznositi u javnost)

Marko Mihaljević је рекао...

Evo i ja sam tek danas popodne došao sebi. U dva dana sam spavao svega 3 sata, a to govori kako je bio dobar provod. Čestitke cijeloj ekipi "Kviskoteke" i još mnogo ovakvih jubileja.

Анониман је рекао...

Marko je "živ", Slavko polako ulazi u formu, a gdje je treći mušketir? Naravno, govorimo o Željku J.

Željko Jozić је рекао...

Treći "mušketir" nema problema s adaptacijom, a tome govori u prilog da je već od jutra nastavio s imitacijom druženja u Zagrebu gradu (čitaj odjutra je na pivu - ovoga puta osječkom, jer ipak domaće je domaće).
Za održavanje "atmosfere" uvelike je zaslužan izvjesni gospodin M.S., simpatični zabavljač starije generacije s kojim sam razmijenio par riječi (čitaj par tisuća riječi)tek toliko da druženje iz Zagreba ne padne u zaborav, tj. dok su dojmovi friški. Tko je M.S.? - e to je već uvredljivo pitanje - to je bećar poznat kao pohoditelj svih dosad održanih SOZAH-a, a i onih prije s drugom kraticom. :)

Slavko Bovan је рекао...

Uskoro stiže drugi nastavak "Eroteke". Dejane, lijepo piše šta će ići u javnost, a šta ću preskočiti.
Ipak neke fotografije valja sačuvati u arhivi sa naznakom: "Objaviti tek poslije 50 godina" :)

Slavko Bovan је рекао...

Drago mi je sa znakove života i pojedinci koji su bančili u subotu do ranog jutra, a koji su u nedjelju bili poluživi ali vrlo živahni.

Ima jedan fotografija (Marko, Slavko i Željko) koja će imati posebnu priču sa radnim naslovom: Tri zajebanta.

Željko Jozić је рекао...

Slavko, predlažem da prije čitanja nekih tvojih necenzuriranih tekstova upozoriš čitateljstvo na blogu da postoje dijelovi koje čitaju "na vlastitu odgovornost" ili npr. "zabranjeno čitati onima s nedovoljnim smislom za humor". :)))

Slavko Bovan је рекао...

Opštepoznata je činjenica sa je PRAVILO SVIH PRAVILA, odnosno praavilo NUMERO UNO ovog bloga glasi:
Obavezno dobro raspoloženje i vesela atmosfera (amandman: Svaki faul povodom kršenja ovog pravila strogo se kažnjava).

Slavko Bovan је рекао...

Maloprije sam u jednom telefonskom razgovoru sagovorniku počeo da hvalim domaćine, kolege pojedinačno, pa Dalmatince, Slavonce, a onda ovoga, pa onoga, pa voditelje, pa muziku...i onda prekidoh ..."Uostalom šta da ti pričam. To se riječima ne može opisati, pa makar sam prilično vješt u tome. ŠTO NISI BIO!"

Ipak, pokušaću u narednim nastavcima da iznesem što više zanimljivih detalja. Ipak očekujem i duhovite komentare i od ostalih učesnika. Pošto je za ovaj vikend bilo vrlo veselo u Zagrebu, nema razloga da ne nastavimo u istom pravcu.

Slavko Bovan је рекао...

Detalj koji neće ući u tekstove:
Muzika svira, huka buka. Za astalom preko puta mene sjedi Jozić ali okrenuo se i gleda prema bini. Zovem ga:
ŽELJKO, ŽELJKO ŽELJKO....
Ništa
JOZIĆU, JOZIĆU, JOZIĆU...
Ništa.
ŠAMPIONE!
Okrenu se šampion i kaže: A?

Željko Jozić је рекао...

Neslužbeni arbitar (MM) za verificiranje mojeg malog, ali vrlo dragog pokala, u kuloarskim razgovorima priznao mi je da sam po njegovoj stručnoj procjeni opravdao diobu 1. mjesta, za što postoje mnoga svjedočanstva, tj. ambalaža stanovitih "energetika", pa ga lijepo molim da to još jednom potvrdi u pisanoj formi kod blogogazde, čisto zato da ostane kao spomen nekim budućim naraštajima enigmata za slučaj da nastupi prohibicija. :)))

Marko Mihaljević је рекао...

I Jozić mi je živ i zdrav. taman jezavršilo poluvrijeme utakmice pa uhvatio malo vremena za ćaskanje.

Slavko Bovan је рекао...

In pivo veritas!

Marko Mihaljević је рекао...

Ja kao presjedavajući u noćnom pripetavanju službeno sam okrunio
"puknutog Slavonca" kso slavodobitnika četvrtog kola.

Što jest, potpuno zasluženo je obranio titulu, a da ga pritom ipak nismo morali nositi. Hvala nebesima.

Stanoviti MM

Željko Jozić је рекао...

Ah, što da kažem na Markov pravorijek doli uzvratne potvrde o maliganskim gabaritima istog (što je bilo za očekivati), ali i za izvrstan rad nogu s maliganskim hendikepom u lokalnom disko-baru! Da pravo kažem, mislio sam da će se onako golem srušiti nekoj krhkoj plesačici purgerici u krilo i nanijeti joj ozljede opasne po život (čitaj pasti će s nogu kad joj priđe u zavodničkom naletu). :))

Siniša B. је рекао...

Pozdrav svimau! Evo da se i ja prvi put pojavim sa svojim komentarom na ovom blogu! Prvo: bitno je da su svi sretno stigli svojim kućama, a drugo: drago mi je da ste se svi lijepo zabavili i da smo se družili ova dva dana! Nadam se da ste izmijenili što enigmatske, a što "tekuće" probleme! Nevjerojatno je koliko je vrhunskih enigmatskih imena bilo na skupu! Još jednom u ime redakcije, svima zahvaljujem na dolasku! Poseban pozdrav Slavku koji je pomogao da ovo prvenstvo bude ovako brojno!

Željko Jozić је рекао...

Komentar Siniši:
U organizacijskom, kao i u domaćinskom dijelu ispunili ste sva naša očekivanja, pa čak i više. :)
Nadam se da se neki od nas nisu previše opustili razgaljeni vašom gostoljubivošću. :)